Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σεμινάριο Παρατηρητών: «Είδες τι κάνει ο επόπτης…»

Ημέρα:

spot_img

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συγκεντρώσεων της ΕΠΣ Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 9/11/2017 το δεύτερο σεμινάριο Παρατηρητών αγώνων, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 15 υποψήφιοι παρατηρητές.

Η ΕΠΣ Καβάλας θεωρεί πολύ σημαντική την παρουσία του παρατηρητή αγώνα σε μια ποδοσφαιρική συνάντηση και για το λόγο αυτό δίνει μεγάλη βαρύτητα στη δημιουργία σώματος παρατηρητών, οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να είναι καταρτισμένοι και να γνωρίζουν άριστα τα καθήκοντα τους και τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, θα πρέπει στον παρατηρητή να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός από τους παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, ακόμη και τους φιλάθλους, διότι ο παρατηρητής είναι επί της ουσίας ο άνθρωπος που θα μεταφέρει αμερόληπτα την εικόνα του συνολικού χώρου του γηπέδου, και όχι μόνο την εικόνα του αγωνιστικού χώρου ή των αποφάσεων των διαιτητών, στη διοργανώτρια αρχή.

Πολλές φορές είμαστε θεατές αλλά κυρίως ακροατές των παραπόνων που διατυπώνουν όλοι οι ανωτέρω προς τον παρατηρητή, όπως «…δεν είδες τι κάνει ο διαιτητής…» ή «…τι κάνει ο επόπτης…» ή «…δεν ήταν φάουλ αυτό…» ή «…δεν ήταν πέναλτι…» κλπ. Αυτό γίνεται πρωτίστως διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το ρόλο του παρατηρητή αγώνα σε μια ποδοσφαιρική συνάντηση.

Πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε, ότι άλλος είναι ο ρόλος του παρατηρητή διαιτησίας και άλλος του παρατηρητή αγώνα και δεν θα πρέπει να απευθυνόμαστε σε αυτόν για μια τυχόν εσφαλμένη απόφαση του διαιτητή ή του επόπτη γραμμών.

Αγαπητοί παράγοντες, ο παρατηρητής είναι ο δικός σας άνθρωπος, ο συνεργάτης σας, ο συνάδελφος σας, διότι και αυτός είναι παράγοντας ενός άλλου σωματείου που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Για το λόγο αυτό, όταν έρχεται στο γήπεδο σας ένας παρατηρητής θα πρέπει να τυγχάνει ευγενικής φιλοξενίας, να του παρέχετε ένα κάθισμα για να καθίσει ή ένα μπουκάλι νερό και να τον διευκολύνετε ώστε να κάνει το έργο του ανεπηρέαστος και απερίσπαστος, καθώς ενδεχομένως αύριο να είστε εσείς αυτοί που θα βρεθείτε ως παρατηρητής αγώνα σε ένα άλλο γήπεδο και να είστε σε παρόμοια θέση. Μόνον έτσι θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του. Θέλουμε να καταστήσουμε το γήπεδο, και πιο συγκεκριμένα τον ποδοσφαιρικό αγώνα, έναν τρόπο διασκέδασης, χαράς, γιορτής και όχι εκτόνωσης των συσσωρευμένων προβλημάτων της καθημερινότητάς μας.

Αγαπητοί φίλοι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...