Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Ηρακλής Καβάλας επανέρχεται δριμύτερος

Ημέρα:

spot_img

Πριν βγει ο Φεβρουάριος συνέβη ένα σπουδαίο γεγονός κατά την γνώμη μου βέβαια για την Καβάλα! Πληροφορήθηκα ότι είναι πραγματικότητα η επανίδρυση του Ηρακλή  Καβάλας του οποίου η απουσία με έχει συγκλονιστεί από ανείπωτη πίκρα.

Θα σας εξηγήσω παρακάτω γιατί. Επτά άτομα σαν τακτικό Δ.Σ. και άλλα τέσσερα σαν αναπληρωματικά μέλη αυτού ανέλαβαν το δύσκολο αλλά τόσο ωραίο έργο ευθύνης. Από τους 11 στο σύνολο γνωρίζω προσωπικά μόνο τους τρεις και πολύ καλά μάλιστα. Είναι ο αντιπρόεδρος οικογενειακός αδελφικός φίλος μου ιδιοκτήτης φροντιστηρίων  ξένων γλωσσών και πολυσύνθετος καθηγητής και δημοσιογράφος των μέσων μαζικής ενημέρωσης Ανδρέας Καραγιώργης. Είναι ο σύμβουλος και υπεύθυνος της άρσης βαρών παλιός μου συνάδελφος και παιδικός φίλος Σίμος Μαμτσαδέλης. Τέλος είναι ο καλός μου φίλος παλιός τραπεζικός υπάλληλος Σάββας Σαλπιγκτής που έχει αναλάβει το γραφείο τύπου. Για τους υπόλοιπους θα μάθω και θα τα πούμε εν καιρώ.

Να επανιδρυθεί η θρυλική «Αούστρια» που είχε τόσο φανατικούς φίλους και κυρίως φιλάθλους με ήθος και αθλητική αγωγή.  Όταν άρχισαν τα τοπικά πρωταθλήματα και έβλεπα κάθε εβδομάδα τον μηδενισμό του Ηρακλή σε κάθε αγώνα με είχε πιάσει κατάθλιψη. Και να εξηγήσω γιατί. Από τότε που πάτησα τα πόδια μου στο γήπεδο (6 ετών) μια ομάδα με συγκινούσε ο Ηρακλής! Ίσως βέβαια συντελούσε και το γεγονός ότι ο αδελφός του πατέρα μου ήταν ο αρχηγός  του Ηρακλή Θεσ/νικης και διεθνής συγχρόνως την δεκαετία του 51-60. Ήταν ο παίκτης που πέτυχε στην Κωνσταντινούπολη το γκολ με πέναλτι στην μοναδική τότε νίκη της Εθνικής Τουρκίας!

Βέβαια όταν άρχισα την αθλητική δημοσιογραφία δεν παθιαζόμουνα έτσι όπως ήμουν με τον Ηρακλή. Όσο αν σας φαίνεται παράξενο για την «Αούστρια» πήγα 3 φορές νοσοκομείο από βαριά  βρογχοπνευμονία. Μέσα σε καταρρακτώδη βροχή χωρίς ομπρέλες και σκέπαστρα τότε στις κερκίδες των διάφορων γηπέδων. Θα σας φανεί πρωτόγνωρο αλλά είναι η αλήθεια. Μπορεί και ντρέπομαι που το λέω, για τους γονείς μου να μην μου κατέβαιναν δάκρυα όταν έφυγαν από την ζωή για τον Ηρακλή όμως πολλές φορές έκλαψα!! Και σαν και εμένα ήταν πάρα πολλοί νέοι ή μεσήλικες.

Αυτόν τον Ηρακλή λοιπόν θα προσπαθήσουν να αναστήσουν οι σεμνοί και φιλότιμοι συμπολίτες μας που ανέλαβαν το δύσκολο έργο. Μπορεί να αρχίσουν από το Α αφού η νέα ομάδα θα αρχίσει από την τρίτη τοπική κατηγορία της Ε.Π.Σ.Κ. Με σταθερά βήματα όμως θα την φθάσουν ψηλά και ότι προκύψει. Όσοι έμειναν από τον παλιό Ηρακλή και αναπολούν Τρυπίδη, Τσεντεμέ, Δανιήλ Δορδομούζη, Μαντάλα, Τσεντεμείδη, Μουδούρα, Καραμπετάκη, Φυτά, Γιορμπαλίδη, Μανωλαρίδη. Γκαρανάτσιο, Παπαδόπουλο, Κοψαχείλη, Χάιτα, Ναούμ και τόσους άλλους ακόμη τους δίνεται η ευκαιρία. Η νέα διοίκηση  υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει για ένα μεγάλο ΗΡΑΚΛΗ.

VERITE DEMI SIECLE  

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...