Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Energean Kavala BC είναι «καταδικασμένη» να κάνει 6 νίκες

Ημέρα:

spot_img

Το φετινό μαρτυρικό «ταξίδι» της τοπικής ομάδας μπάσκετ «ENERGEAN KAVALA B.C.» στην φετινή επίπονη –ποιοτική Α2 μπάσκετ ανδρών βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του!

Έξι αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος και η ομάδα μας είναι καταδικασμένη να πάει για έξι νίκες για να σωθεί αξιοπρεπώς όπως θα της άξιζε!!! Όσο δύσκολο έως αδύνατο φαντάζει άλλο τόσο εύκολο και απλό μπορεί να γίνει. Αρκεί οι φιλότιμοι παίκτες του Ανδρέα Καραπιπερίδη να υπερβάλουν εαυτούς κοινώς να τα δώσουν όλα!!! Εάν καταφέρουν  παρ’ όλα αυτά να πάνε μόνο στα πλέι-αουτ δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Μόνο που εκεί να το υπενθυμίσω απαραίτητα αυτό δεν έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Καμιά φορά βέβαια ίσως είναι και καλύτερα! Και το κυριότερο όπως σε όλα τα παιχνίδια βέβαια –τον μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξει η διαιτησία . Όπως πριν δύο χρόνια που η διαιτησία μέσω αυτών των επίπονων πλέι-αουτ μας καταδίκασε και μας υποβίβασε στην Β΄ εθνική. Δόξα τον Θεό φέτος έκτος ορισμένων λίγων παιχνιδιών τα «γκρίζα κουστούμια» στάθηκαν από καλά έως άριστα.

Θα σκεφτεί κανείς και θα πει και τι έγινε αφού και να πάει η ομάδα στην Β’ εθνική πάλι θα ανέβει στην Α2. Και εδώ είναι που τίθεται το παμπάλαιο ερώτημα σ’ αυτούς που το σιγοψιθυρίζουν «Άλλα έξυπνα παιδιά από εσάς έχει η μητέρα σας;»

Αλλά ας σοβαρευτούμε και ας δούμε την κατάσταση με όση λογική διαθέτουμε ή μας έχει απομείνει από τις στεναχώριες που περνάμε αυτή τη σαιζόν. Τα έξι παιχνίδια λοιπόν που απομένουν είναι με τους εξής: Ιπποκράτης Κως, Ψυχικό, Αμύντας, στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και Διαγόρας Δρυοπιδαίων, Εθνικός, Καρδίτσα, εκτός έδρας. Δεν το συζητώ ότι τα παιχνίδια της Καλαμίτσας πρέπει να κερδηθούν και τα τρία!!! Τα αντίστοιχα εκτός έδρας επίσης ή τουλάχιστον να μην χαθούν όλα!

Αρχής γενομένης λοιπόν από το Σαββατοκύριακο παιχνίδι με τον φιλόδοξο Ιπποκράτη της ακριτικής Κω από τον οποίο χάσαμε στο πρώτο γύρο. Τον είχαμε κερδίσει βέβαια εδώ για το κύπελλο με 90-72 με διαφορετική σύνθεση και των 2 ομάδων στο τέλος του περασμένου Σεπτέμβρη. Ο αντίπαλος που έχει 37 βαθμούς ανήκει στην 5η θέση που δικαιούται να δοκιμάσει την τύχη της στα πλέι-οφ ανόδου στην Α1 κατηγορία. Πρόκειται για ένα σύνολο με έμπειρους παίκτες της κλάσεως των Ασημακοπούλου, Χαρίση, Καλαμπάκα. Και άλλων. Αυτή λοιπόν την ομάδα θα την κοιτάξει κατάματα η δική μας και με την βοήθεια όλων αυτών των καβαλιωτών που την αγάπησαν θα γράψει θρίαμβο το Σάββατο. Μια νίκη που θα της δώσει τεράστιο κουράγιο για τους εναπομείναντες δύσκολους αγώνες μέσα-έξω . Με προσεκτικό παιχνίδι, αποφυγή λαθών. Και κυρίως έλεγχο ριμπάουντ , κυρίως των αμυντικών δεν θα έχει κανένα πρόβλημα! Στις κερκίδες όλοι μαζί σαν μια γροθιά δεν πρέπει να σταματήσουμε τις ιαχές μέχρι το άκουσμα της κόρνας λήξεως. Έτσι μόνο το πανηγύρι στο τέλος θα είναι σίγουρο 100%.

VERITE 51 ANEE

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...