Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΕΠΣΚ τιμά τη θέση της γυναίκας στο ποδόσφαιρο

Ημέρα:

spot_img

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας τιμά την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), ως μία ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών, αποτίμησης των κατακτήσεων τους και αφετηρίας νέων στόχων σε ποδοσφαιρικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους που θα στηρίξουν την ευρύτερη συμμετοχή της γυναίκας, τόσο στο δημόσιο βίο, όσο και στο ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετούμε ως διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας.Η υπεροχή των ανδρών στο ποδόσφαιρο είναι καθολική, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι γυναίκες που έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με το «ανδροκρατούμενο» άθλημα, έχουν προσθέσει με απόλυτη επιτυχία τη δική τους πινελιά, είτε διοικητικά, είτε αγωνιστικά, στο όλο εγχείρημα, που λέγεται ποδόσφαιρο.
Η ενασχόληση των γυναικών με το ποδόσφαιρο είναι πιο έντονη τα τελευταία χρόνια, καθώς με τις επιταγές της FIFA τα πρωταθλήματα είναι πλέον υποχρεωτικά στις χώρες – μέλη της Ομοσπονδίας, ενώ δίνονται μεγάλα κίνητρα σε όσες γυναίκες θέλουν να ασχοληθούν κλωτσώντας τη «στρογγυλή θεά».
Στην Ένωση μας η παρουσία των γυναικών είναι εντυπωσιακή, καθώς πέρα από τις ποδοσφαιρίστριες της γυναικείας ομάδας ΚΑΒΑΛΑ ’86, υπάρχουν και αξιόλογες διαιτητές, όπως η κ. Μαριάννα Βακαλίδου, η κ. Κατερίνα Ελευθεράκου, η κ. Μαρία Παυλίδου και η κ. Αναστασία Μυλοπούλου, η οποία μάλιστα ανήκει στους αξιολογημένους διαιτητές Εθνικών Πρωταθλημάτων.
Ξεχωριστή αίγλη δίνουν στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο οι παρουσίες γυναικών στις διοικήσεις των σωματείων, οι οποίες ρίχνουν το κατεστημένο δεκαετιών. Γυναίκες όπως η κ. Λασκαρίδου, ως πρόεδρος της ΔΟΞΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, τα μέλη της διοίκησης του ΦΑΡΟΥ ΜΑΡΙΩΝ, η κ. Θωμαή Κομνηνού στον ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ, η κ. Δήμητρα Κουνάκου και η κ. Σοφία Τσίλογλου στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ, αλλά και γυναίκες με σπουδαία συμβολή στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, όπως η κ. Ντίνα Τσολακίδου, αποτελούν δυναμικές παρουσίες στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπου έχουν αναλάβει το «νοικοκύρεμα» των σωματείων, αλλά προσδίδουν και μια διαφορετική αύρα στο εσωτερικό των σωματείων μας.
Τέλος, ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την κ. Μαρία Τσίλογλου, που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» του γυναικείου φύλου στο χώρο του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου, αφού κατέχει τη θέση της Α’ αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Καβάλας.
Είναι σημαντικό να δεχτούμε τη νέα τάξη πραγμάτων και να αποδεχθούμε και να καλωσορίσουμε όλοι την είσοδο των γυναικών στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε, είναι μία αλλαγή που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για το ποδόσφαιρο.

Για το Δ.Σ.
Μαρία Τσίλογλου
Α’ Αντιπρόεδρος ΕΠΣ Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...