Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενωμένοι να βοηθήσουμε την Εθνική να προκριθεί στο Μουντιάλ της Μόσχας

Ημέρα:

spot_img

Η Εθνική Ελλάδος ανδρών ποδοσφαίρου έκανε στο ακέραιο το χρέος της. Πήρε την 2η θέση όπως αναμενόταν και τώρα θα παίξει για την πρόκριση της στο τελικό του Μουντιάλ τη Ρωσίας το 2018.

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 θα γνωρίζουμε ποια θα είναι η αντίπαλος της γαλανόλευκης. Μάλλον θα γνωρίζουμε ποια εκ των 4 εθνικών ομάδων θα μας τύχει αφού η Ελλάδα  είναι στο καρρέ των αδυνάτων. Επομένως θα κοντραριστεί με μία εκ των ισχυρών που είναι κατά σειρά η Ιταλία, η Ελβετία, η Κροατία και η Δανία. Ποιος θεωρείται πιο προσιτός αντίπαλος; Κανένας!!! Έτσι και να αποτύχει η εθνική μας κανείς λογικός Έλληνας δεν θα την κατηγορήσει. Όμως ποδόσφαιρο είναι, και οι παίκτες του  Μίκαελ Σκίμπε είναι αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα. Στα δύο παιχνίδια που θα δώσουν θα δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους για να δοξάσουν το εθνόσημο. Αν είναι και λίγο γουρλίδικη η κλήρωση π.χ. αν δεν πέσουμε πάνω σε Ιταλία ή Ελβετία και κοντραριστούμε με Κροατία και κυρίως με την Δανία τότε η υπόθεση γίνεται κάπως πιο εύκολη.

Στην προκριματική φάση η εθνική είχε να παλέψει με δύο μεγαθήρια και τρεις οπωσδήποτε προσιτές εθνικές δυνάμεις. Βέβαια θα μπορούσε να έρθει και πρώτη όπως θα μπορούσε να έρθει και τρίτη. Όλα κρίθηκαν στα μεταξύ των παιχνίδια των τριών πρώτων (Βελγίου, Ελλάδας και Βοσνίας). Με αυτές τις δύο ομάδες κατά σύμπτωση οι Έλληνες διεθνείς αγωνίσθηκαν καλύτερα εκτός  έδρας παρά στο «Γεώργιος  Καραισκάκης». Ειδικά στο Βέλγιο έχασαν την νίκη μέσα από τα χέρια τους αφού βέβαια συντέλεσε και η διαιτησία του Γερμανού ρέφερυ που με το γάντι αδίκησε τη Ελλάδα. Εδώ ήμασταν απρόσεκτοι και επιπόλαιοι κάνοντας την μοναδική ήττα στην προκριματική φάση.

Με τους Βόσνιους οι δύο ισοπαλίες ήταν εντός προγράμματος αφού φάνηκε η απόλυτη ισοδυναμία των δύο συγκροτημάτων. Βέβαια δεν μπόρεσα να καταλάβω τον τυφλό φανατισμό των αντιπάλων μας στο παιχνίδι που ήταν γηπεδούχοι. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν τους πείραξε ποτέ αλλά τους βοήθησε κιόλας όταν υπήρχε το σερβικό πρόβλημα.

Όμως την μεγαλύτερη στεναχώρια την έφερε η απρόσμενη ισοπαλία εδώ στην έδρα μας με την Εσθονία. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν εκτός  προγράμματος κυριολεκτικά!! Αν δεν ήταν τα «δώρα» της Κύπρου και του Βελγίου που κέρδισαν την Βοσνία τότε η παρέα του Πιάνιτς θα ήταν στην θέση μας.

Αυτά όμως πέρασαν και τώρα όλοι ας κοιτάξουμε μπροστά. Η Εθνική Ελλάδος είναι πάνω από όλα. Πάνω από ομάδες ποδοσφαίρου και πολιτικές ομάδες (κόμματα). Σε όποιο γήπεδο οποιασδήποτε πόλης γίνει το εντός παιχνίδι μπαράζ πρέπει να εμψυχώσουμε τα ελληνόπουλα ώστε να πετύχουν τον κοινό μας στόχο. Η Ελληνική σημαία να κυματίσει μέσα στην Μόσχα και η εθνική να σταθεί υπερήφανα εκεί!!!

VERITE΄

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...