Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ΄ Εθνική: Τώρα μπορούμε να… κοιμόμαστε ήσυχοι!!!

Ημέρα:

spot_img

Επιτέλους η επίσημη αθλητική ηγεσία ενδιαφέρθηκε και για την Φούτμπολ λιγκ -2 ή Γ΄ εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου. Έτσι πριν από μια εβδομάδα περίπου έκανε τον καταρτισμό των οκτώ (8) ομίλων, πραγματοποίησε την κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος, όρισε και την ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2018 Κυριακή και νιώθει ικανοποιημένη.

Άσχετα αν δεν κανόνισε τα βασικότερα. Δηλαδή πόσοι και πως θα ανέβουν στην μεγαλύτερη κατηγορία (Φούτμπολ λιγκ ή Β΄ εθνική), και πόσοι και πως θα υποβιβασθούν στα τοπικά πρωταθλήματα από κάθε όμιλο. Αυτά θα τα κοινοποιήσει -λέει- μέχρι την ημέρα έναρξης να μην ανησυχείτε καθόλου!!!

Εμ το άλλο,  ότι όλη η Πελοπόννησος ωρύεται αφού τις ομάδες της τις στέλνει να αγωνισθούν μαζί με τις ομάδες του Ανατολικού Αιγαίου!!! Δηλαδή έχει χαθεί κάθε μέτρο σοβαρότητας σ’ αυτόν τον τόπο; Οι εκπρόσωποι του μεγάλου διαμερίσματος της χώρας είχαν αποχωρήσει ήδη από την κλήρωση και άγνωστο τι θα επακολουθήσει μέχρι την έναρξη.

Όμως εμείς ας παραμείνουμε  στο δικό μας πρώτο όμιλο ο οποίος έχει  14 ομάδες από τον Έβρο μέχρι το Κιλκίς χωρίς Θεσσαλονικείς και «άλλους λοιπούς συγγενείς». Α, να μην το ξεχάσω, δεν θα υπάρχει ρεπό για καμία ομάδα αφού ο αριθμός είναι ζυγός. Εκτός αν στου δρόμου τα μισά τα παρατήσει κανένας πράγμα που απεύχομαι σθεναρά. Ο νομός Καβάλας κοσμεί τον πρώτο όμιλο με 4 ομάδες περισσότερες από όλους τους άλλους. Των Σερρών είναι με 3 όπως και της Ξάνθης. Οι υπόλοιποι 4 (Θράκης-Έβρου-Δράμας και Κιλκίς) είναι με ένα εκπρόσωπο και έτσι συγκεντρώνεται ο αριθμός 14.

Οι ομάδες του νομού Καβάλας είναι ο Α.Ο Καβάλα, ο Αετός Ορφανού, ο Νέστος Χρυσουπόλεως και ο Κεραυνός Πέρνης. Ο τελευταίος είναι ο νεοφώτιστος αναδειχθείς πρωταθλητής στο περσυνό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Κ.  Προγνωστικά δεν μπορεί να γίνουν και όποιος σας πει ότι μπορούν «πλανάται πλάνη οικτρά». Απλούστατα ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η δυναμικότητα  ενός εκάστου από τις 14 ομάδες του ομίλου. Έγιναν τόσες μεταγραφές άλλαξαν φανέλα τόσοι παίκτες που μπερδεύτηκε το τοπίο έτσι και αλλιώς. Και άντε να πούμε ότι τα μεγάλα ονόματα είναι δύο Πανσερραϊκός και Α.Ο. Καβάλα.  Και ποιος το αποκλείει να ξεπεταχτεί ενδιαμέσα κάποια που δεν μας περνάει από το νου. Και μην ξεχνάμε το σημαντικότερο. Ότι τη στιγμή που υπάρχει και δεύτερη περίοδος μεταγραφών η υπόθεση δυναμικότητα  ενός εκάστου θα ξαναμπερδευτεί σίγουρα.

Αν μερικοί μπορούν να βγάλουν άκρη από τα φιλικά προετοιμασίας δεν το γνωρίζω. Εγώ πάντως σας το έχω πει, ούτε πάω, ούτε θεωρό ασφαλή πηγή συμπερασμάτων ένα φιλικό, μια προπόνηση ή ένα αγώνα τοπικού κυπέλου. Προσωπικά θεωρώ ότι η ομάδα που θα έχει υγιή όλα τα μέλη της, που θα βαδίσει με σοβαρότητα και που θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση των οπαδών της εκείνη θα πετύχει . Όλα τα άλλα είναι λόγια της πλώρης και δεν τα δίνω σημασία ούτε επί πιστώσει!!!

Αλλά το βασικό είναι άντε και τα τήρησε όλα αυτά  και βγήκε πρώτη στον όμιλο. Ανεβαίνει κατηγορία ή θα πρέπει να περάσει κανένα «κόσκινο» μεταξύ των άλλων 7 για να βγουν στο φινάλε οι μισές ομάδες, ήτοι οι 4; Τότε τι θα γίνει ο τόσος κόπος τα τόσα έξοδα και που θα κάνουν τα δίκαια παράπονα τους; Μήπως στο Μαξίμου; Σωθήκαμε!!!

Γι’ αυτό σας λέω αγαπημένοι μου φίλαθλοι αναγνώστες τι να τα σκαλίζουμε για να στενοχωριόμαστε; Έριξα μια ματιά στο πρόγραμμα αν και δεν έχει την παραμικρή σημασία και πρόσεξα ότι κατά την γνώμη μου ο Α.Ο. Καβάλα και ο Αετός Ορφανού έχουν το δυσκολότερο πρόγραμμα. Αντίθετα πιο βατό είναι αυτό του Νέστου Χρυσούπολης και του Κεραυνού Πέρνης. Το ντέρμπυ μεταξύ Α.Ο. Καβάλα και Πανσερραϊκού θα γίνει την 4η αγωνιστική (21 Οκτώβρη) στο «Ανθή Καραγιάννη». Επομένως ας ευχηθώ από βάθος καρδίας καλή χρονιά και καλή επιτυχία στις ομάδες μας. Ο ένας από αυτούς να κόψει πρώτος το νήμα και οι άλλοι να μείνουν στην κατηγορία. Θέλω να πιστεύω ότι σίγουρα θα έχουμε στα χέρια μας τους βασικούς όρους του ταλαιπωρημένου πρωταθλήματος για να ξέρουμε όλοι που βαδίζουμε εκ του ασφαλούς.

VERITE DEMI SIECLE

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...