Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αθωωτική η πρόταση του Εισαγγελέα για τον Σωκράτη Παπαδόπουλο

Ημέρα:

spot_img

Την ενοχή εννέα πρώην μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων είναι οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Γκιρτζίκης και Σοφοκλής Πιλάβιος, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Τζώνης, για την υπόθεση της κάρτας υγείας! Επιπλέον, η πρόταση ενοχής του κ. Τζώνη περιλαμβάνει και τους κ.κ. Οικονομίδη, Σιντόρη, Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζο και Καραμελίδη, άπαντες για το αδίκημα της απιστίας.

Αντιθέτως προτείνει την αθώωση 13 πρώην μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, με κυριότερο όνομα να είναι ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, με τα υπόλοιπα ονόματα να είναι τα εξής: Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης και Σωκράτης Παπαδόπουλος (πρώην προέδρου της Ε.Π.Σ. Καβάλας).

Όσον αφορά τις εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση (Opentec και PCSystems) και είχαν συμβληθεί με την ΕΠΟ για την «κάρτα υγείας»  προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη και η αθώωση των Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 21 Νοεμβρίου και στις 18 Δεκεμβρίου και οι δικαστές θ’ αποφασίσουν επί της πρότασης του Εισαγγελέα.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ΕΠΟ προέβη σε μία εκ προοιμίου ανεφάρμοστη σύμβαση … Παροχή υπηρεσιών υγείας, το απόλυτο τέχνασμα. Χωρίς άδειες ούτε τα καφενεία λειτουργούν».

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Δηλαδή επειδή έδιναν χρήματα της ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 έως το 2013 (επί διοίκησης Σαρρή), όταν καταγγέλθηκε από την ομοσπονδία η σύμβαση με την εταιρεία, αφού όμως είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, βάσει του 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία (άρθρα 1, 14, 15, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 α’, 27, 45, 46 παρ. 1 α’, 51, 52, 60, 63, 79, 98 390 εδ. β’-α’ Π.Κ.).

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή και η παραπομπή των κατηγορούμενων σε δίκη είχε ως αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2016, λόγω της εφαρμογής του νόμου από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την έκπτωση του τότε προέδρου της ομοσπονδίας Γ. Γκιρτζίκη και άλλων πέντε μελών του ΔΣ της ΕΠΟ από τα ποδοσφαιρικά αξιώματα που κατείχαν, αλλά και την έκπτωση όσων είχαν αιρετές θέσεις στο ποδόσφαιρο (π.χ. πρόεδροι Ενώσεων).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...