Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιστημονική ημερίδα για την αμπελοκαλλιέργεια στην Ελευθερούπολη

Ημέρα:

spot_img

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Επιτραπέζια σταφύλια, προβλήματα και προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (6/4) στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Φρίξου Παπαχρηστίδη» στην Ελευθερούπολη.

«Για εμάς τους γεωτεχνικούς και ιδιαίτερα για τους γεωπόνους είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση, καθώς είναι μια πρώτη και σοβαρή προσέγγιση σε ένα ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια την περιοχή μας και την τοπική οικονομία», τόνισε για το θέμα με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης.

Τέσσερις πανεπιστημιακοί καθηγητές θα μιλήσουν για σημαντικά ζητήματα της αμπελοκαλλιέργειας

«Προσπαθήσαμε η ημερίδα να είναι πλαισιωμένη από ένα ακαδημαϊκό πάνελ, με τέσσερις πανεπιστημιακούς καθηγητές, ο καθένας εκ των οποίων θα έχει μια ξεχωριστή εισήγηση. Πρώτος ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής αμπελουργίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Ιωάννης Φυσαράκης, ο οποίος θεωρείται κορυφή σε θέματα επιτραπέζιων ποικιλιών και ιδιαίτερα των νέων ποικιλιών που κυκλοφορούν και θα μιλήσει για τις επιτραπέζιες ποικιλίες της αμπέλου, τα προβλήματά και τις προοπτικές τους. Ο δεύτερος ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής ζιζανιολογίας του τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ., Ηλίας Ελευθεροχωρινός, που θα μιλήσει για τις νέες εξελίξεις σε ζιζανιολογικά προβλήματα της αμπέλου. Ο τρίτος ομιλητής θα είναι ο καβαλιώτης στην καταγωγή, Στέφανος Ανδρεάδης, Dr. Εντομολογίας στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στις Η.Π.Α., ο οποίος θα μιλήσει για τα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του ψευδόκοκου και της ευδεμίδας της αμπέλου, δυο εντόμων που προκαλούν μεγάλη ποσοτική και οικονομική ζημιά, καθώς και ποιοτική υποβάθμιση των αμπελιών. Το τέταρτο σκέλος θα το καλύψει ο Ζήσης Βρύζας, επίσης καβαλιώτης, επίκουρος καθηγητής στο Δ.Π.Θ. στο τμήμα Γεωπονίας, που θα μιλήσει για τα υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων και τις απαιτήσεις των σούπερ μάρκετ, ένα θέμα που ταλανίζει γεωπόνους και παραγωγούς», ανέφερε σχετικά στη συνέχεια ο κ. Μυστακίδης.

Κάλεσμα σε αγρότες, γεωπόνους και φορείς, να παρακολουθήσουν την ημερίδα

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ. υπογράμμισε ότι η ημερίδα της 6ης Απριλίου θα αποτελέσει το έναυσμα για να αρχίσει μια σοβαρή κουβέντα στην Π.Ε. Καβάλας, για θέματα της αμπελοκαλλιέργειας και των νέων ποικιλιών.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε αγρότες, γεωπόνους και φορείς να παραβρεθούν στην ημερίδα, καθώς είναι μια μοναδική ευκαιρία να ακουστούν και να συζητηθούν σοβαρά θέματα.

«Πραγματικά πιστεύω ότι θα εξαχθούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από την ημερίδα», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μυστακίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Παγγαίου και του Γεωπονικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...