Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Γνωρίζεις για το έγκλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης με διαδικτυακή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου; (του Γιώργου Γιαγκουδάκη) – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολούθησε μας

Γειά σας για όσους δεν με γνωρίζετε είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης δικηγόρος Καβάλας και σας ενημερώνω με ενημερωτικά άρθρα και βίντεο σχετικά με το διαζύγιο, οικογενειακό δίκαιο, σχέσεις γονέων τέκνων και ποινικό δίκαιο.

Σήμερα εξ αφορμής των δημοσιευμάτων για την σεξουαλική παρενόχληση θα μιλήσουμε για το αδίκημα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας του άρθρου 337 Ποινικού κώδικα. Ειδικότερα θα μιλήσουμε για το έγκλημα διαδικτυακής προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, πότε στοιχειοθετείται, την βαρύτητά του, το πλαίσιο ποινών και με δυο λόγια για το τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς.

Αν είσαι γονιός ανηλίκου τέκνου σίγουρα θα σε ενδιαφέρει το θέμα αυτό, για αυτό παρακολούθησε το βίντεο μέχρι το τέλος.

Με τη ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών είναι γνωστό ότι πέραν από τα καλά τους εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι για τα ανήλικα παιδιά από την χρήση των νέων τεχνολογιών και του ίντερνετ.

Ο νέος Ποινικός μας Κώδικας, όπως ισχύει σήμερα, θέλοντας να προστατέψει περισσότερο τα ανήλικα παιδιά ηλικίας έως 15 ετών από τυχόν προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας τους με τη χρήση διαδικτύου και νέων τεχνολογιών – επικοινωνιών περιέλαβε στο άρθρο 337 Π.Κ. (Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας) την παρ. 3, όπου ορίζεται ότι:

Άρθρο 337 – “3. Ενήλικος, ο οποίος μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ή τεχνολογιών πληροφορικής αποκτά επαφή με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα δέκα πέντε έτη και με χειρονομίες ή προτάσεις, προσβάλλει την τιμή του ανηλίκου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Αν επακολούθησε συνάντηση ο ενήλικος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.” Καθιερώνεται λοιπόν εδώ το έγκλημα της διαδικτυακής προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου. Προβλέπεται ειδικός τρόπος τέλεσης της πράξης μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ή τεχνολογιών πληροφορικής. Ο δράστης εκδηλώνει την επίθεσή του, δηλαδή αποκτά επαφή και προσβάλει την γενετήσια αξιοπρέπεια του ανηλίκου, μέσω του διαδικτύου ή άλλου μέσου επικοινωνίας, γενικότερα οποιοδήποτε μέσου που καθιστά δυνατή την επικοινωνία μεταξύ ατόμων με τη χρήση τεχνολογίας πληροφορικής.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Mε εκτίμηση
Γιώργος Γιαγκουδάκης
Δικηγόρος Καβάλας
Ειδικός Νομικός Σύμβουλος Διαζυγίων & οικογενειακού δικαίου

https://giagkoudakis-dikigoros.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα