Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξενοφών Κροκίδης: Διαχρονικά λυμένο το θέμα των εφημεριών στο Νοσοκομείο

Ημέρα:

spot_img

Διαχρονικά λυμένο, χαρακτηρίζει το θέμα των εφημεριών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Ξενοφών Κροκίδης.

Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Κροκίδης επισήμανε ωστόσο με έμφαση ότι λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο μέσω μαζικών προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Χάρη στη διάθεση που δείχνουν οι γιατροί του Γ.Ν.Κ. λειτουργούν οι εφημερίες χωρίς σημαντικά προβλήματα

«Το θέμα των εφημεριών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι διαχρονικά λυμένο και αυτό χάρη στην διάθεση που δείχνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί μας. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτονται οι εφημερίες των περισσότερων τμημάτων, ξεπερνώντας βέβαια την κοινοτική οδηγία που αφορά τον εργασιακό χρόνο των γιατρών. Με αφορμή αυτήν την οδηγία και την προσπάθεια του υπουργού Υγείας να δώσει λύση στο θέμα των εφημεριών, έγινε πρόσφατα μια τακτική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών της Καβάλας, όπου τονίστηκε ότι για να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των εφημεριών, όπως το οραματίζεται ο υπουργός, μια είναι η λύση, οι μαζικοί διορισμοί. Διορισμοί ενός, δυο και τριών γιατρών στο νοσοκομείο και σε μεμονωμένες κλινικές, δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα των εφημεριών, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν οι γιατροί της Καβάλας, αλλά και όλης της Ελλάδας, να ξεπερνούν τον χρόνο που προβλέπεται από την κοινοτική οδηγία», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.

Πολύ μικρή η καθυστέρηση καταβολής των εφημεριών

«Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να υπάρξουν νεότερα να καλύπτουμε τις εφημερίες,  γιατί πάγια θέση των νοσοκομειακών γιατρών ήταν ότι ακόμη κι όταν θα έχουμε πρόβλημα με την πληρωμή των εφημεριών, εμείς θα διασφαλίσουμε το νοσοκομείο για να προσφέρει υπηρεσίες και σε επείγουσα φάση, ειδικά το καλοκαίρι που υπάρχει αυξημένη ροή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κροκίδης.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των εφημεριών, απάντησε: «Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, αλλά όταν ανά τρίμηνο εκταμιεύονται τα χρήματα και με την βοήθεια των αρμόδιων διοικητικών υπηρεσιών της μισθοδοσίας, οι εφημερίες μας πληρώνονται. Πρόσφατα πληρώθηκαν αυτές του Απριλίου και το επόμενο δεκαπενθήμερο θα γίνουν αυτές του διαστήματος που απομένει».

Σε κάποιες περιόδους τα σημάδια υπερκόπωσης και εξουθένωσης είναι υπαρκτά…

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχουν φαινόμενα υπερκόπωσης σε γιατρούς, λόγω των εφημεριών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, απάντησε: «Φαινόμενα υπερκόπωσης είναι υπαρκτά γενικότερα σε όλα τα νοσοκομεία. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν υψηλά ποσοστά σε ειδικούς, ειδικευόμενους, σε γυναίκες συναδέλφους, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν δεδομένα για το νοσοκομείο Καβάλας, αλλά κι εμείς οι ίδιοι αντιλαμβανόμαστε ότι σε κάποιες περιόδους τα σημάδια της υπερκόπωσης και της εξουθένωσης είναι υπαρκτά. Λύση στο πρόβλημα επαναλαμβάνω ότι είναι οι μαζικοί διορισμοί ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...