Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η ασφυξία στην αγορά θα εξακολουθήσει…

Ημέρα:

spot_img

«Η κυβέρνηση δημιούργησε προσδοκίες, σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχη και για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε κατώτερη από τις προσδοκίες που δημιούργησε, περνώντας από κάτω», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συμφωνίας της 15ης Ιουνίου.

«Η κυβέρνηση πήγε στο eurogroup με στόχο να πάρει μια σαφή δέσμευση για την ρύθμιση του χρέους και αν μπορούσε να εντάξει την χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όμως και οι δύο αυτοί στόχοι δεν επιτεύχθηκαν. Στήθηκε το γνωστό σκηνικό έντασης τελευταία στιγμή, ενώ για άλλη μια φορά εκτέθηκε η χώρα, αφού διέρρευσε ότι ο πρωθυπουργός παρακαλούσε την καγκελάριο να πάει το θέμα στη σύνοδο κορυφής, ώστε να παρακάμψει τους υπουργούς Οικονομικών. Αυτό δεν έγινε και τελικά το μόνο συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι η αποδέσμευση της δόσης, η οποία τον άλλο μήνα θα πάει για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της χώρας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η ασφυξία στην αγορά θα εξακολουθήσει…

Παράλληλα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση τράβηξε την αξιολόγηση ένα χρόνο, προφασιζόμενη ότι διαπραγματεύεται ηρωικά, αλλά κι ότι φόρτωσε τον λαό με ένα νέο μνημόνιο, με 5,5 δισεκατομμύρια λογαριασμό, δέσμευσε την χώρα σε μια διαρκή λιτότητα και μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος μέχρι το 2022 και βλέπουμε, βασιζόμενη σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα βασιζόμενη, σε υπερφορολόγηση και αδυναμία πληρωμών σε τρίτους στις υποχρεώσεις του και τώρα έχει το θράσος να έρχεται και να θριαμβολογεί διότι πήρε τη δόση. Θυμίζω ότι στο τέλος του 2014 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου είχαν πέσει από τα 9 στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουν ανέβει στα 10 κι έναντι αυτών θα καταβληθεί από τη δόση περίπου 1,5 δισεκατομμύριο. Θα εξακολουθήσει άρα η ασφυξία στην αγορά».

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς ύφεσης

«Τώρα θα μας πουν πάλι ότι θα βάλουν την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά αυτό με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά αυτήν την ώρα και την υπερφορολόγηση, είναι δύσκολο να γίνει. Το μόνο που γίνεται ανελλιπώς και με μεγάλη ένταση είναι μια επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης. Η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση διαρκούς ύφεσης και νομίζω ότι όσο εξακολουθεί αυτή η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να υφίσταται κι αυτό το πρόβλημα», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» και το KWN, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...