«Δυστυχώς και το 2016, όπως και το 2015, ήταν κακές χρονιές για την Ελλάδα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το 2017 φαίνεται εξίσου αβέβαιο, γεμάτο αστάθειες, αλλά και ενδεχόμενους κινδύνους. Σίγουρα όχι γεμάτο ελπίδα και προοπτική, όπως θα έπρεπε να είναι, μετά από επτά χρόνια κρίσης στη χώρα», δηλώνει στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.«Από οικονομικής πλευράς, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η ανάπτυξη έρχεται όπου να ‘ναι και θα κυριαρχήσει μέσα στο 2017, η μέχρι τώρα πολιτικής της εξακολουθεί να στηρίζεται στην υπερφορολόγηση και στην υπερβολική επιβάρυνση του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Δεν μπορεί η χώρα να προσελκύσει επενδύσεις, κανείς δεν έρχεται με αυτές τις συνθήκες, με αυτήν την κυβέρνηση και τις ιδεοληψίες που έχει έναντι της ιδιωτικής οικονομίας και των επενδυτικών κεφαλαίων», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 «Οι … «κόκορες» της σκληρής αντίστασης μετατράπηκαν γρήγορα σε «κότες» και απόλυτους yes men»
Σχετικά με την περίφημη επιστολή του υπουργείου Οικονομικών προς τους θεσμούς, που άναψε φωτιές ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: «Η κυβέρνηση έχει συνδέσει όλο της το αφήγημα με την ελάφρυνση του χρέους και την υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση απέναντι στους δανειστές. Αυτό το κομμάτι του παραμυθιού έχει καταρρεύσει. Μετά τον «τσαμπουκά» του πρωθυπουργού, που μόνο τσαμπουκάς δεν ήταν, να προχωρήσει σε μια παροχή προς τους συνταξιούχους, την οποία στο εσωτερικό της χώρας την βάφτισε 13η σύνταξη και στο εξωτερικό εφάπαξ παροχή, οι δανειστές απείλησαν με ακύρωση των μέτρων για την βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους, ώστε να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση δια της επιστολής του υπουργείου Οικονομικών να πει, ούτε λίγο ούτε πολύ, συγγνώμη λάθος θα είμαστε καλά παιδιά από εδώ και πέρα, όπως είμασταν πάντα. Έτσι λοιπόν οι «κόκορες» της σκληρής αντίστασης και της διαπραγμάτευσης, μετατράπηκαν γρήγορα σε «κότες» και απολύτους yes men απέναντι σ’ όλους αυτούς που κατηγορούσαν ότι δεν λένε «όχι» ποτέ».

«Θέλω να πιστεύω πως παρά το ότι η κοροϊδία δεν έχει τελειώσει, έχουν τελειώσει τα κορόιδα, αυτοί δηλαδή που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τους απίθανους τύπους που κάνουν ότι κυβερνάνε…»

«Στην πράξη προκύπτει ποιος είναι αυτός που όχι μόνο δεν λέει «όχι» ποτέ σε τελική ανάλυση, αλλά παράλληλα προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό στο εσωτερικό, ότι αντιστέκεται και διαπραγματεύεται σκληρά. Όλα αυτά στην πορεία οδήγησαν σε σκληρότερα μέτρα και σε περισσότερες θυσίες για τον ελληνικό λαό. Ήταν από την αρχή ένας αχρείαστος λογαριασμός κι ήταν εξολοκλήρου λογαριασμός αυτής της κυβέρνησης. Θέλω να πιστεύω πως παρά το γεγονός ότι η κοροϊδία δεν έχει τελειώσει, έχουν τελειώσει τα κορόιδα, αυτοί δηλαδή που συνεχίζουν να εμπιστεύονται αυτούς τους απίθανους τύπους που κάνουν ότι κυβερνάνε, ενώ στην ουσία επιβαρύνουν τη χώρα. Η μεγάλη μου ελπίδα για τη νέα χρονιά είναι αυτή η ανίκανη κυβέρνηση να μην αποδειχθεί και επικίνδυνη για τον τόπο. Ελπίζω να παραμείνουν μόνο ανίκανοι. Χρειάζεται όμως και πολιτική ανατροπή για να δούμε επιτέλους τι θα γίνει», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.