«Το 2017 είναι η χρονιά που θα κριθούν πάρα πολλά πράγματα, τόσο σε σχέση με την οικονομία, όσο και γενικότερα σε σχέση με τη λειτουργία του κράτους. Κυρίως αυτό που εμείς λέμε ότι είναι σημαντικό, είναι το να τελειώσουμε με την εποπτεία και την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, τηρώντας βέβαια τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει, που ελπίζουμε ότι με την αξιολόγηση μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί, φυσικά και με την τήρηση των δεσμεύσεων από πλευρά δανειστών», δηλώνει στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μορφίδης.  «Για εμάς αυτό είναι κρίσιμο σημείο, δηλαδή να απομειωθεί το χρέος, ώστε να μπορέσει η χώρα να λειτουργήσει από μόνη της, να βγει στις αγορές, έχοντας δική της οικονομική πολιτική. Αυτό είναι το σημαντικό στοιχείο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ασκήσουμε τη δική μας πολιτική, να θέσουμε τις προτεραιότητες μας και να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, σύμφωνα με τη δική μας λογική και σύμφωνα με τη λογική που ψηφιστήκαμε. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε μέσα σ’ αυτή τη χρονιά. Τα δείγματα είναι ήδη θετικά για την ελληνική οικονομία και θα γίνουν αντιληπτά απ’ όλους μας μέσα στο 2017», συμπλήρωσε σχετικά ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Δεν υπάρχουν μπροστά μας άλλα μέτρα – Δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών, εκτός αν…»

Ερωτηθείς αναφορικά με την επιβολή έμμεσων φόρων από την αρχή του έτους, οι οποίοι επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, ο Κώστας Μορφίδης απάντησε: «Ήταν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έπρεπε να πάρουμε και συγκεκριμένα ποσά που έπρεπε να συμπληρωθούν με βάση τη συμφωνία. Νομίζω ότι όλοι ξέραμε το Σεπτέμρβιο του 2015 το τι θα ακολουθήσει και ποια ήταν η συγκεκριμένη πολιτική. Αυτό όμως είναι το τέλος. Αυτό θέλουμε να πούμε, ότι για εμάς τελειώνουν τα φορολογικά μέτρα, δεν υπάρχουν μπροστά μας άλλα μέτρα κι αυτό πρέπει να τηρήσουμε. Εδώ πρέπει να τελειώνει η δύσκολη πολιτική και να μπούμε σε μια περίοδο, στην οποία κύριο μέλημα μας θα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν «βλέπει» εκλογές μέσα στο 2017, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο με δεδομένο τα στοιχεία που έχουμε. Η μόνη περίπτωση να γίνουν εκλογές είναι να χαλάσει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και να θελήσουν να επιβάλουν άλλα πράγματα από αυτά που έχουμε συμφωνήσει».