Η Μαρία Χαϊδευτού γράφει

Ένα μπουρίνι δυνατό τις προηγούμενες μέρες στην πρωτεύουσα της χώρας μας παρέσυρε τον Υπουργό Εξωτερικών, σώμα με πολλά κιλά, τον πήρε από το Υπουργείο και τον πήγε στο σπίτι του, στο άψε σβήσε που λέμε.

Κι εδώ στον Νομό Καβάλας τελευταία ένας αέρας έφερε από το πουθενά, έναν υποψήφιο βουλευτή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ν.Δ.). Ο άνθρωπος από τρεις πατρίδες. Από Καβάλα ήταν βρέφος, στις Η.Π.Α. μεγάλωσε, στην Αθήνα ζούσε τελευταία, κολλητός λέει του Κυριάκου, τον είχε αναθέσει, λέει, τον συντονισμό του κόμματος. Τον ξαναφύσηξε ο αέρας και νάτος στην Καβάλα. Τον είδα στην εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ και γενικά στον τύπο και διάβασα προσόντα και λοιπές αρετές. Ταλαιπωρείται πολύ, επειδή περιοδεύει χωριά και κωμοπόλεις όλου του νομού, όπως και στην Θάσο. Λέει ότι κατάγεται από την Θάσο, ο παππούς του παππού του. Συστήνεται αδελφικός φίλος του Κυριάκου, ψηφίστε με κόσμε εγώ είμαι για σας (θαυματοποιός στα ρουσφέτια). Η πιο ισχυρή διαφήμιση. Αυτά περνάνε στον κόσμο, στους κατοίκους της χώρας.

Όλη αυτή η έντονη κίνηση των υποψηφίων για τα έδρανα της βουλής, μας μπέρδεψε για το πότε θα έχουμε εκλογές. Μήπως τον Νοέμβριο; Μήπως προ των εορτών ή μετά; Μήπως πάμε όπως θέλουν οι κυβερνώντες στις 32 Μαΐου ή στις 32 Οκτωβρίου; Υπάρχει ελπίδα, οι χειμωνιάτικες μπόρες με τους δυνατούς αέρηδες να μας φέρουν σε όλα τα πολιτικά σχήματα διάνοιες πολιτικές; Αδελφικοί φίλοι των προέδρων των κομμάτων; Που πολλά υποσχόμενοι να μας βελτιώσουν την ζωή μας; Πριν οι σημερινοί κυβερνώντες, μας ταξιδεύσουν, όλον τον Ελληνικό λαό, σε κάποιο πλανήτη του ουρανού, αμασάντων οδόντων, με δημόσια δαπάνη, να γίνουμε πνεύματα, κανένα πρόβλημα. Οι πολιτικές διάνοιες επικοινωνίας απ’ το πουθενά, θα μας τακτοποιήσουν να καταπίνουμε αέρα, ενώ αυτοί θα τακτοποιηθούν στα έδρανα της Βουλής των ηλιθίων Ελλήνων. Όπως πολύ παλιά ήρθαν και μας κυβέρνησαν Εβραίοι που μας έφεραν συμφορές και πολέμους και μυαλό δεν βάλαμε.

Πριν μερικά χρόνια, την τελευταία δεκαετία του αιώνα, ψηφίσαμε πάλι πρωθυπουργό, που μας έκανε ρεζίλι με τα Ίμια, και έφερε την καταστροφή στον λαό με το χρηματιστήριο. Έφυγαν από την χώρα μας τα τελευταία χρόνια της κρίσης νέοι, σε άλλες χώρες για δουλειά, Ελληνόπουλα επιστήμονες αριστούχοι. Όπως πάμε στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν νέοι Έλληνες και ο Ελληνισμός θα είναι σε άλλες χώρες.

Και τώρα ας πάρω κάποια συμβάντα πιο σοβαρά και να ρωτήσω την οργάνωση της Ν.Δ. της Καβάλας, επειδή στην Θάσο φαίνεται να έχουν άγνοια. Σήμερα ξαναείδα στην εφημερίδα ότι στην Καβάλα κυκλοφορεί σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της Ν.Δ. Άλλη καινούρια κεραμίδα ενόχλησε το κεφάλι μου. Σε κάθε νομό έστειλε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., σύμβουλο επικοινωνίας προεκλογικά; Ή μόνος αυτός τιτλοφόρησε τον εαυτό του σύμβουλο επικοινωνίας της Ν.Δ. στον Νομό Καβάλας; Και αν είναι για την όλη Ελλάδα, για την προεκλογική περίοδο, πότε θα γίνουν εκλογές το 2021;

Στο χέρι μας είναι όταν πάμε στην κάλπη, να ψηφίσουμε έξυπνα. Να ψηφίσουμε πολιτικούς που τον τελευταίο καιρό, μας έδωσαν δείγματα δραστηριότητας και ηθικής, και όχι αγνώστου προελεύσεως.-