Βραβείο στην κατηγορία της διασύνδεσης του τουρισμού με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας στα Tourism Awards 2019, που τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ε. Ο. Τ., απέσπασε για πρώτη φορά η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Brevet Φιλίππων.

«Τα Tourism Awrds 2019 είναι η πιο επίσημη εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα. Η συστηματική εργασία και οι συνέργειες στο τομέα του τουρισμού είχε ως αποτέλεσμα να λάβουμε αυτό το βραβείο», ανέφερε σχετικά με δηλώσεις του στον »Ενήμερο» για το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης.

»Στόχος του Brevet Φιλίππων, ήταν να προβάλλουμε τον ιστορικό τόπο μας, το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον μέσα από μια μεγάλη τουριστική και αθλητική διοργάνωση»

»Προβάλαμε κυρίως τους ποδηλατικούς αγώνες Brevet Φιλίππων, οι οποίοι διεξήχθησαν από 19 μέχρι 21 Οκτωβρίου 2018 στο πάρκο των Φιλίππων. Οι αγώνες αυτοί αντανακλούν στην ιστορία του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, περιλαμβάνοντας πέρασμα μέσα από είκοσι κοινότητες, επτά δήμους και δυο περιφέρειες! Συμμετείχαν Έλληνες, αλλά και ξένοι ποδηλάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και πέρασαν από το Καλαμπάκι, τη Φτελιά, τον Καλαμώνα, την Αμφίπολη, την Παλαιοκώμη, την Κορμίστα, τη Νικήσιανη, τους Αντιφιλίππους και κατέληξαν και πάλι στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Στόχος του Brevet Φιλίππων, ήταν να προβάλλουμε τον ιστορικό τόπο μας, το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον μέσα από μια μεγάλη τουριστική και αθλητική διοργάνωση», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ.

»Μέσα από το Brevet Φιλίππων, έχουμε τη σύσφιξη σχέσεων και την ανάπτυξη φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κατοίκων των επτά δήμων και των δυο περιφερειών…»

»Με τη συμμετοχή των ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουμε προοπτικές στον τόπο μας και αναζωογονούμε το ενδιαφέρον για σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον χώρο των Φιλίππων, όπως για παράδειγμα η μάχη των Φιλίππων που έκρινε την τύχη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αλλά και η έλευση του Αποστόλου Παύλου και η διάδοση του χριστιανισμού στην Ευρώπη. Αυτό που μέτρησε ήταν ότι μέσα από το Brevet Φιλίππων, έχουμε τη σύσφιξη σχέσεων και την ανάπτυξη φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κατοίκων των επτά δήμων και των δυο περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να τονωθεί η ολιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και να προσθέσω ότι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αφιερώνει αυτό το βραβείο στους πολίτες της».