«Το κλίμα που εισπράττουμε από τους πολίτες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι θετικό. Έχει γίνει αντιληπτό ότι ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι ένας άνθρωπος της αγοράς, ένας άνθρωπος που ζει μέσα στην κοινωνία, είναι επιχειρηματίας, γνωρίζει τα προβλήματα τόσο των επιχειρήσεων όσο και της οικονομίας γενικότερα, ένας άνθρωπος με όραμα και ιδέες, προκειμένου να πάει την περιφέρειά μας μπροστά».

Τα παραπάνω δήλωσε με συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση», Χρήστος Γάκης.

«Η Π.Α.Μ.Θ. βρίσκεται στο κομβικότερο σημείο της χώρας. Είμαστε ο ενεργειακός κόμβος της χώρας. Οι διασυνδέσεις με τα Βαλκάνια και η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα δώσει μια νέα προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή. Όλα αυτά χρειάζονται ανθρώπους που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν για να δώσουν ώθηση στην οικονομία…»

«Πρέπει να ξεφύγουμε από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, καθώς έχει αποδειχτεί από τα στατιστικά στοιχεία ότι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η τελευταία σε όλη την Ελλάδα και στις δέκα τελευταίες σε όλη την Ε.Ε., ως προς το κατά κεφαλήν εισόδημα. Αυτό πρέπει να λυθεί και μπορεί να λυθεί με νέες ιδέες και με προσέλκυση επενδύσεων. Μην ξεχνάμε ότι η Π.Α.Μ.Θ. βρίσκεται στο κομβικότερο σημείο της χώρας. Είμαστε ο ενεργειακός κόμβος της χώρας, από εδώ διέρχονται και θα διέλθουν μελλοντικά αγωγοί που αφορούν το φυσικό αέριο. Οι διασυνδέσεις με τα Βαλκάνια και η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα δώσει μια νέα προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή. Όλα αυτά χρειάζονται ανθρώπους που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν για να δώσουν ώθηση στην οικονομία και να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι ένας άνθρωπος άξιος και ικανός να οδηγήσει την περιφέρεια ένα βήμα μπροστά», τόνισε σχετικά ο κ. Γάκης.

«Έχει γίνει σαφές, ειδικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι σημασία έχουν τα πρόσωπα κι όχι τα κόμματα. Καλά τα χρίσματα και οι στηρίξεις από τα κόμματα, αλλά νομίζω ότι πλέον ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι αυτό που χρειάζεται είναι άξιους ανθρώπους»

Παράλληλα, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «έχει γίνει σαφές, ειδικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι σημασία έχουν τα πρόσωπα κι όχι τα κόμματα. Καλά τα χρίσματα και οι στηρίξεις από τα κόμματα, αλλά νομίζω ότι πλέον ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι αυτό που χρειάζεται είναι άξιους ανθρώπους και πλέον ψηφίζει περισσότερο τα πρόσωπα. Αυτό πιστεύω έπρεπε να γίνεται εδώ και χρόνια, γιατί όταν μιλάμε για τον τόπο μας, οφείλουμε να ψηφίζουμε τα πρόσωπα που θεωρούμε κατάλληλα, γιατί με αυτούς ζούμε καθημερινά και με αυτούς συνεργαζόμαστε».

«Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πρώτοι την πρώτη Κυριακή – Εφικτή η συνεργασία με ικανά πρόσωπα από άλλες παρατάξεις…»

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί εφικτό στόχο το να κόψει πρώτος το νήμα ο συνδυασμός του Χριστόδουλου Τοψίδη, απάντησε: «Όχι μόνο είναι εφικτός ο στόχος, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πρώτοι την πρώτη Κυριακή».

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλους συνδυασμούς λόγω και της απλής αναλογικής, ανέφερε: «Ο νέος νόμος ψηφίστηκε με αυτή τη λογική, ουσιαστικά ότι δεν θα μπορεί καμιά παράταξη να έχει πλειοψηφία, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να πάει σε συνεργασίες με τους συμβούλους που θα έχουν εκλεγεί. Νομίζω ότι στο στάδιο της διοίκησης αυτό που έχει σημασία είναι να επιλέξουμε τα κατάλληλα πρόσωπα για να συνεργαστούμε, όχι τις παρατάξεις, αλλά τα πρόσωπα από τις παρατάξεις που κρίνουμε ικανά για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε. Αυτό νομίζω ότι είναι εφικτό. Στο περιφερειακό συμβούλιο άλλωστε το κλίμα ήταν το ίδιο, στην λογική να περνούν σχεδόν ομόφωνα όλα τα θέματα, γιατί όλες οι παρατάξεις πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες αυτό που ήθελαν ήταν να γίνουν και κάποια πράγματα στον τόπο μας. Δεν είναι δύσκολο να επιλέξεις πρόσωπα ικανά από άλλες παρατάξεις, είναι κάτι εφικτό κι έτσι αλλιώς πρέπει να αρχίσουμε να το συνειδητοποιούμε και να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα».

«Ο χρόνος είναι αρκετός μέχρι τις εκλογές, το πρόγραμμά μας ήδη εδώ και καιρό ο Χριστόδουλος Τοψίδης το ανακοινώνει σε διάφορες εκδηλώσεις, έχει απόψεις και θέσεις που απηχούν στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, δεν λέει κάτι που δεν το αντιλαμβάνεται ο απλός πολίτης»

Σε ερώτηση για το αν επαρκεί ο χρόνος μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, ώστε να παρουσιαστούν οι θέσεις της «Περιφερειακής Σύνθεσης» στους πολίτες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απάντησε: «Ο χρόνος είναι αρκετός μέχρι τις εκλογές, το πρόγραμμά μας ήδη εδώ και καιρό ο Χριστόδουλος Τοψίδης το ανακοινώνει σε διάφορες εκδηλώσεις, έχει απόψεις και θέσεις που απηχούν στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, δεν λέει κάτι που δεν το αντιλαμβάνεται ο απλός πολίτης. Λέει ότι πρέπει να δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, τα οποία πρέπει να λυθούν. Πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στην απορρόφηση του Ε.Σ.Π.Α. κάτι που ουσιαστικά αυτή τη στιγμή δεν γίνεται. Είναι χρήματα ευρωπαϊκά που ή θα τα αξιοποιήσεις ή θα τα πάρει πίσω η Ευρώπη. Είναι κρίμα αυτό, γιατί είναι μεγάλα κεφάλαια που μπορείς να κάνεις πολλά. Είναι κρίμα να παραμένουν στα ταμεία. Όταν είχα οριστεί αντιπεριφερειάρχης Υγείας από τον Γ. Παυλίδη είχαμε αποσπάσει 12 εκατομμύρια ευρώ. Είχαμε κάνει μια προσπάθεια με όλα τα νοσοκομεία της Π.ΑΜ.Θ. να ιεραρχηθούν οι ανάγκες για να χρηματοδοτηθούν τα αμέσως αναγκαία. Νομίζω ότι αυτό τελμάτωσε δεν έχει προχωρήσει. Κατά καιρούς βλέπω αποσπασματικές δηλώσεις ότι δίνουμε κάτι εδώ και κάτι εκεί. Ο προγραμματισμός που είχαμε τότε με τον Γ. Παυλίδη ήταν ότι μέχρι τη λήξη της θητείας μας θα είχε απορροφηθεί το σύνολο των 12 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα παραμένουν στα ταμεία, θα περάσει ο χρόνος και θα τα πάρει πίσω η Ε.Ε. Χρειάζεται προγραμματισμό και δράσεις, να κινείς συνέχεια διαδικασίες και να πιέζεις όλους όσοι εμπλέκονται».

«Όπου μπορούσα να βοηθήσω από όποια θέση κι αν είχα το έκανα, στο πλαίσιο του δυνατού. Θεωρώ ότι το ίδιο θα συνεχίσω κι αυτή τη φορά και για αυτό ζητάω τη στήριξη των πολιτών»

Απευθύνοντας τέλος μήνυμα προς τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, ζητώντας την στήριξή τους στις επικείμενες εκλογές, ο Χρήστος Γάκης ανέφερε: «Έχω εκλεγεί μια φορά περιφερειακός σύμβουλος, οι πολίτες με έχουν γνωρίσει, ήρθα σε επαφή μαζί τους, όπου μπορούσα να βοηθήσω από όποια θέση κι αν είχα το έκανα, στο πλαίσιο του δυνατού. Θεωρώ ότι το ίδιο θα συνεχίσω κι αυτή τη φορά και για αυτό ζητάω τη στήριξη των πολιτών της Π.Ε. Καβάλας».