Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαμηλός ο βαθμός σεισμικότητας στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων εξαιτίας των σεισμών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/10), στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης», σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Στο πλαίσιο της σύγκλησης του Σ.Ο.Π.Π. συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών προσεισμικά αλλά και μετασεισμικά.

Στη ζώνη 1 η Π.Ε. Καβάλας, όσον αφορά τη σεισμικότητα

Όπως τόνισε, σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, η περιοχή μας εντάσσεται στη ζώνη 1, όσον αφορά τη σεισμικότητα, με κορυφαία τη ζώνη 3, που είναι στην νότια Ελλάδα.

«Οι γεωλόγοι λένε ότι πρέπει να γίνονται σεισμοί κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να προσαρμοστούμε σ’ αυτό. Είναι καλό ότι δεν έχουμε υψηλή σεισμικότητα στην περιοχή μας, από την άλλη όμως είναι κακό, γιατί αν συμβεί κάτι κυριολεκτικά θα μας πιάσει στον ύπνο, εφόσον βέβαια δεν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Αυτός είναι και ο σκοπός της σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε, που είναι άλλωστε και καταστατική υποχρέωση μας από τον νόμο και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε σχετικά ο Σταύρος Κιβράκης.

Σημαντικά έχει προχωρήσει ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτηρίων της Καβάλας

Ερωτηθείς σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτηρίων στην Π.Ε. Καβάλας, ο Σταύρος Κιβράκης απάντησε: «Ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτηρίων έχει προχωρήσει αρκετά κι αυτό ελέγξαμε στη σύσκεψη, σε τι βαθμό δηλαδή έχει φτάσει η ετοιμότητα μας. Σίγουρα δεν έχει ολοκληρωθεί σε κάποιες περιπτώσεις. Άλλωστε αυτή η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε τρία χρόνια, γιατί αλλάζουν οι συμπεριφορές των κτηρίων. Από την πλευρά μας θα δρομολογήσουμε εκείνες τις διαδικασίες, ώστε μέσα από χρονοδιαγράμματα που θα οριστούν και την προσπάθεια που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, να είμαστε έτοιμοι. Στην ατζέντα της σύσκεψης του Σ.Ο.Π.Π. βρέθηκε ο προσεισμικός έλεγχος των κτηρίων, αλλά και οι χώροι καταυλισμού και καταφυγής σε περίπτωση εκδήλωσής του. Όπου έχουμε υστερήσεις, θα δούμε το επόμενο διάστημα πως θα τις καλύψουμε, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα αν προκύψει κάποιο περιστατικό σεισμού».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...