Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (9/3) τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Η νέα Πρόεδρος του Λ.Ε.Κ. Μαρίνα Φιλιππίδου είπε πως στις 21 Φεβρουαρίου εξελέγη το νέο δεκαπενταμελές συμβούλιο που αποφάσισε ως νέο σχήμα να συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό του Λ.Ε.Κ.

»Το Λύκειο Ελληνίδων γενικότερα θέλει την βοήθεια όπως μας την παρέχει κάθε φορά ο κ. Μαρκόπουλος»

»Θέλαμε ο κ. Μαρκόπουλος να γνωριστεί με την νέα σύνθεση και να μας υποσχεθεί πως θα είναι στο πλευρό μας και αυτή την τετραετία. Το Λύκειο Ελληνίδων γενικότερα θέλει την βοήθεια όπως μας την παρέχει κάθε φορά ο κ. Μαρκόπουλος, όπως στην διοργάνωση μιας εκδήλωσης ή σε κάποιο ταξίδι για την διοργάνωση κάποιου φεστιβάλ. Αυτό που θα ζητήσουμε από τον κ. Μαρκόπουλο, πράγμα που θα κάνουμε και από την δήμαρχο όταν την επισκεφθούμε, είναι να κάνουμε αγορές παραδοσιακών φορεσιών. Έχουμε πλούσια ιματιοθήκη, όμως χρειάζεται συνέχεια να την εμπλουτίζουμε. Από την πλευρά τους βέβαια οι Καβαλιώτες έχουν δώσει φορεσιές, όπως και οι Παγγαιώτες, που είχαν στις ντουλάπες τους από τους προγόνους τους. Ιδιαίτερες προσφορές είχαμε και από την Θάσο» σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις της η κ Φιλιππίδου.

»Καλό θα είναι οι φορεσιές να συγκεντρωθούν και να προβληθούν στις προθήκες μας για να τις μάθουν και οι νεότερες γενιές»

»Επίσης μας δίνουν πολλά αντικείμενα, ειδικά από την Μικρά Ασία, τα οποία δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη, αφού το Λ.Ε.Κ. είναι και Κέντρο Βαλκανικής Λαογραφίας που λειτουργεί ως Μουσείο. Δεχόμαστε και δωρεές και είναι καλό να διατηρηθούν στο δικό μας σωματείο. Καλό θα είναι οι φορεσιές να συγκεντρωθούν και να προβληθούν στις προθήκες μας για να τις μάθουν και οι νεότερες γενιές, για να διατηρηθεί η ιστορία και η παράδοσή μας. Το Σάββατο το Λ.Ε.Κ. έδωσε μια παράσταση στα Γιαννιτσά με τους χορευτές του, ενώ στις 16 του μηνός οι κυρίες του Λυκείου θα παρακολουθήσουν τους Χαιρετισμούς σε μοναστήρι της περιοχής», συμπλήρωσε.

Θεσμός ο οποίος έχει πάρα πολλές δεκαετίες ιστορίας και μία υψηλού επιπέδου στελέχωση…

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας υποδεχόμενος τις κυρίες του Λ.Ε.Κ. , δήλωσε πως μία από τις πλέον διακεκριμένες οργανώσεις της Καβάλας που ασχολούνται με τον πολιτισμό είναι το Λύκειο Ελληνίδων της πόλης μας.

»Είναι γεγονός πως πρόκειται για έναν θεσμό, ο οποίος έχει πάρα πολλές δεκαετίες ιστορίας και μία υψηλού επιπέδου στελέχωση, που ανανεώθηκε με τις πρόσφατες εκλογές», τόνισε ενώ παράλληλα  συνεχάρη την πρόεδρο και όλες τις κυρίες που απαρτίζουν το Λύκειο και διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως μεταξύ τους θα υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

»Πιστεύω πως παρά τις δύσκολες συνθήκες μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, έτσι ώστε να διατηρούμε και να προβάλλουμε την ιστορία μας, την παράδοση και τον πολιτισμό μας», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Μαρκόπουλος.