Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Αντωνιάδης, την απόφαση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση όλων των εγκεκριμένων από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης επενδυτικών σχεδίων ιδιωτών, που επέλεξαν να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού στην περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρόσκλησης που είχε εκδώσει το υπουργείο για την Π.Α.Μ.Θ., εγκρίθηκαν μετά από αξιολόγηση συνολικά 144 επενδυτικά σχέδια.

Εξ αυτών, τα 33 θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» του υπουργείου και τα υπόλοιπα 111 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με 17.921.670 ευρώ.

Οι 92 από τις 111 επενδύσεις στην Π.Α.Μ.Θ. αφορούν την Π.Ε. Καβάλας

Όπως τόνισε, μιλώντας σχετικά με το θέμα στον «Ενήμερο» ο κ. Αντωνιάδης, η  χρηματοδότηση της περιφέρειας θα καλύψει το 50% του συνολικού ποσού των επενδύσεων των 111 σχεδίων, ύψους 35.875.790 ευρώ, με την περιφέρεια να διαθέτει 17.921.670 ευρώ και τα υπόλοιπα 17.954.120 ευρώ να προέρχονται από ιδιωτικές επενδύσεις.

Τα σχέδια αφορούν σε επιχειρήσεις καταλυμάτων (87), ενοικίασης τουριστικών σκαφών (22), θεματικού πάρκου – μουσείου (1) και ενοικίασης αυτοκινήτων (1).

Η κατανομή τους ανά περιφερειακή ενότητα έχει ως εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: 92 (Δήμος Θάσου 55, Δήμος Παγγαίου 17, Δήμος Καβάλας 13, Δήμος Νέστου 7), Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: 3, Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: 10, Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: 2, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: 4.

«Είναι η πρώτη περιφέρεια που δίνει τόσα χρήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες 12 της χώρας…»

«Με την απόφαση αυτή η διοίκηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στηρίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην τουριστική και οικονομική αναβάθμιση της περιφέρειας μας. Με την απόφαση του περιφερειάρχη ενισχύουμε ανθρώπους που πιστεύουν στις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας και επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τόπο μας. Πιστεύω ότι τα χρήματα που διαθέτουμε θα πιάσουν τόπο. Είναι η πρώτη περιφέρεια που δίνει τόσα χρήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες 12 της χώρας. Ήδη έχουν καταθέσει οι επενδυτές τους φακέλους τους και γίνεται η σχετική αξιολόγηση. Τις περισσότερες επιχειρήσεις έχει η Π.Ε. Καβάλας, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στον δήμο Παγγαίου. Οι επενδυτές βλέπουν ότι αναπτύσσεται τουριστικά η περιφέρειά μας και ειδικά η Π.Ε. Καβάλας και γι’ αυτόν τον λόγο μας επιλέγουν κι εμείς φυσικά από τη μεριά μας στηρίζουμε αυτήν την προσπάθειά τους», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.