φωτογραφία αρχείου

Ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2017 σύσκεψη φορέων της Π.Ε. Καβάλας, για θέματα πυροπροστασίας.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος Νέστου, κ. Χ. Καϊτατζόπουλος,, ο Δημ. Σύμβουλος του Δ. Καβάλας, κ. Θ. Τζατζάρης, ο Προϊστάμενος της Δνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ κ. Κ. Χουβαρδάς, ο Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας κ. Στ. Κιβράκης, οι Διοικητές των Π.Υ. Καβάλας και Νέστου, ο εκπρόσωπος της Δνσης Αστυνομίας Καβάλας, ο εκπρόσωπος της Δνσης Δασών, οι εκπρόσωποι των Δασαρχείων Καβάλας και Θάσου, οι εκπρόσωποι των Δήμων Καβάλας, Θάσου, Παγγαίου και Νέστου και ο Προϊστάμενος της Δ.Τ.Ε. ΠΕ Καβάλας.

Στη σύσκεψη ο Πρόεδρος του ΣΟΠΠ και Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, έδωσε τον λόγο στους εκπροσώπους  των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν με τη σειρά τους για την πρόσκληση, στη συνέχεια δήλωσαν την ετοιμότητά τους και ανέπτυξαν τα θέματα που τους απασχολούν επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους σε δράσεις πυροπροστασίας. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόβλημα της καύσης καλαμιών στην περιοχή του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς επίσης και στο πρόβλημα της απομάκρυνσης των ξερών πεύκων στα δάση του Δήμου Θάσου αλλά και του Δήμου Καβάλας. Συζητήθηκαν ζητήματα με «ευπαθή», σε κίνδυνο πυρκαγιών, σημεία των ΠΕ Καβάλας και Θάσου, όπως και θέματα ετοιμότητας μηχανημάτων και χειριστών.

Τέλος αναδείχθηκαν οι ενέργειες και εργασίες που απομένει να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη ετοιμότητα μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου.