Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε τρεις τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων η Περιφέρεια ΑΜΘ

Ημέρα:

spot_img

Σε τρεις σημαντικές τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων θα συμμετάσχει το επόμενο διάστημα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης.

«Μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η περιφέρειά μας συμμετέχει στις τρεις βαλκανικές εκθέσεις που γίνονται στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στη Σερβία, το προσεχές διάστημα. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό η περιφέρειά μας να έχει παρουσία σε αυτές τις χώρες, καθώς είναι γνωστό ότι αυτές καλύπτουν σχεδόν το 50% των τουριστών της περιφέρειάς μας», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

Κάλεσμα σε επαγγελματίες του τουρισμού να συμμετέχουν στις βαλκανικές τουριστικές εκθέσεις

«Για τον λόγο αυτό καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία που θέλουν να συμμετάσχουν στις εκθέσεις του Βελιγραδίου, του Βουκουρεστίου και της Σόφιας, να το δηλώσουν στην περιφέρεια, για να τους φιλοξενήσουμε δωρεάν στα περίπτερά μας. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι εκθέσεις, καθώς μας δίνουν τη δυνατότητα να προβάλουμε και να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή μας», συμπλήρωσε σχετικά για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά τα Βαλκάνια σειρά παίρνουν οι εκθέσεις σε Βερολίνο και Μόσχα

Επίσης, ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι στις 7 Μαρτίου ακολουθεί η συμμετοχή της περιφέρειας Α.Μ.Θ. στην έκθεση του Βερολίνου, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και αυτή της Μόσχας στις 15 του ίδιου μήνα.

«Είναι μια μεγάλη αγορά η Γερμανία, μια αγορά που μας ενδιαφέρει και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί τουρίστες είναι οι δεύτεροι σε αριθμό που επισκέπτονται την περιφέρειά μας κι επομένως είναι λογικό να μας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη αγορά. Στις 15 Μαρτίου θα δώσουμε το «παρών» και στην έκθεση της Μόσχας. Ήδη έχουμε δημιουργήσει τους δίαυλους επικοινωνίας από το προηγούμενο διάστημα, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία και παρουσίασα την Π.Α.Μ.Θ. σε υπουργούς της Ρωσίας. Τις σχέσεις φιλίας που δημιουργήθηκαν θα τις προωθήσουμε ακόμη περισσότερο στην τουριστική έκθεση της Μόσχας», τόνισε σχετικά ο κ. Αντωνιάδης.

«Είμαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα προσπάθεια που κάνουμε για την τουριστική προβολή της περιοχής μας και η ικανοποίηση αυτή ενισχύεται και από τις προκρατήσεις που έχουμε για το 2018»

Ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος σχετικά με τη μέχρι σήμερα προβολή της περιφέρειάς μας για τη φετινή τουριστική περίοδο, ο Κώστας Αντωνιάδης απάντησε: «Φυσικά είμαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα προσπάθεια που κάνουμε για την τουριστική προβολή της περιοχής μας. Η ικανοποίηση αυτή ενισχύεται και από τις προκρατήσεις που έχουμε για το 2018, καθώς η πληρότητα των καταλυμάτων αγγίζει ήδη το 50%. Τα μηνύματα δείχνουν ότι και το 2018 θα είναι μια πάρα πολύ καλή τουριστική χρονιά σε σχέση με το 2017, που ήταν η καλύτερη όλων των εποχών για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

«Για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε μια προσπάθεια υποβάθμισης του σημαντικού αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Τέλος, ο κ. Αντωνιάδης ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι τα δρομολόγια της AEGEAN προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» τη θερινή περίοδο θα είναι τα λιγότερα απ’ ό,τι στ’ άλλα περιφερειακά αεροδρόμια και απάντησε: «Δυστυχώς ανακοινώθηκαν τα καλοκαιρινά δρομολόγια της AEGEAN για το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε μια προσπάθεια υποβάθμισης του σημαντικού αεροδρομίου της περιοχής μας. Ενώ το «Μέγας Αλέξανδρος» στις πτήσεις εξωτερικού σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της περιφέρειας και αποκτά μεγάλη δυναμική με σύνδεση με μεγάλες χώρες, στις πτήσεις εσωτερικού υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Άμεσα θα αναλάβω πρωτοβουλία να υπάρξει συνάντηση εντός της προσεχούς εβδομάδας όλων των φορέων, προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή περισσότερες πτήσεις για το αεροδρόμιο της Καβάλας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...