Στην πλωτή ναυτοδηγική κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που θα λάβει χώρα από 30 Ιουνίου μέχρι και 8 Ιουλίου αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσαν την Πέμπτη (28/6) ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης και η αρχηγός της κατασκήνωσης Έλενας Ζουμπουλίδου.

Στη ναυτοδηγική κατασκήνωση θα συμμετάσχουν τα τοπικά τμήματα Καβάλας, Ξυλοκάστρου, Νέας Σμύρνης και Βούλας με απώτερο στόχο την εθελοντική προσφορά.

Στήριξη της περιφέρειας στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

«Η περιφέρειά μας στηρίζει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού του τοπικού παραρτήματος Καβάλας όπου σε συνεργασία με τα άλλα προαναφερόμενα τμήματα οδηγισμού θα συμμετάσχουν στη πλωτή ναυτοδηγική κατασκήνωση που θα γίνει από το Σάββατο και για μία εβδομάδα στο νησί της Θάσου. Είναι μια σημαντική προσπάθεια που κάνει το σώμα ναυτοδηγικού οδηγισμού που έχει ως απώτερο στόχο να αναδείξει την αξία του εθελοντισμού. Σε αυτή την εβδομαδιαία δράση θα συμμετέχουν παιδιά και θα έχουν ως απώτερο στόχο τον καθαρισμό και την σήμανση δύο σημαντικών μονοπατιών στο νησί της Θάσου. Το ένα μονοπάτι αφορά την Ποταμιά με το Υψάριο που είναι ένα πολύ μεγάλο μονοπάτι και τεράστιας φυσιολατρικής αξίας, καθώς επίσης και το μονοπάτι που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο του Λιμένα και τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα», ανέφερε αρχικά ο κ. Αντωνιάδης.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο Σ.Ε.Ο. που σε συνεργασία με την περιφέρεια Α.Μ.Θ., αλλά και τον δήμο Θάσου βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες»

«Η περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού μεταξύ των οποίων είναι και ο περιπατητικός τουρισμός, γι αυτό τον λόγο τέτοιες δράσεις που γίνονται από το Σ.Ε.Ο., είναι πολύ σημαντικές. Επίσης θα υπάρξει μια ακόμη δράση που θα αφορά τη δημιουργία του θαλάσσιου οδηγού, του νησιού της Θάσου για την τουριστική του προβολή που θα αφορά την θαλάσσια χαρτογράφηση που είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τους τουρίστες που χρησιμοποιούν σκάφη για να ανακαλύψουν τις άγνωστες ομορφιές του νησιού. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Σ.Ε.Ο. που σε συνεργασία με την περιφέρεια Α.Μ.Θ., αλλά και τον δήμο Θάσου βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ.

Οι δηλώσεις της Έλενας Ζουμπουλίδου

Η κ Έλενα Ζουμπουλίδου, αρχηγός της κατασκηνωτικής ομάδας εξηγώντας το τι θα γίνει στο project αυτό είπε « έχουμε σχεδιάσει φέτος την Ναυτοδηγική Πλωτή Κατασκήνωση, που θα παρουσιάσουμε φέτος παρέα με τα τοπικά τμήματα Καβάλας, Βούλας και Ξυλόκαστρου στο νησί της Θάσου. Το ιδιαίτερο κομμάτι αυτής της κατασκήνωσης είναι ότι θα γίνει με τρία σκάφη, συνδυάζοντας το κομμάτι της ναυτοδηγικής και ναυτικής ζωής που είναι ένα σημαντικό σημείο της τοπικής μας παράδοσης με την κατασκήνωση κοινοτικής ανάπτυξης που είναι προσφορά στον τόπο που επισκεπτόμαστε. Με αυτά τα τρία έργα που θα προσφέρουμε στο νησί δίνουμε την δυνατότητα στους εφήβους να βιώσουν την προσφορά σε ένα άλλο τόπο, να γνωρίσουν τους κατοίκους του νησιού και να κάνουμε κάτι όμορφο που θα μείνει. Έτσι οι έφηβοι μπαίνουν στην διαδικασία να εμπλέκονται με τα κοινά και να μπορούν να παίρνουν μέρος σε όλα αυτά. Όλοι όσοι θα συμμετέχουμε θα είμαστε 25-30 άτομα, ενώ τα σκάφη προσέφεραν οι ιδιοκτήτες τους κ. κ. Γιαννακούδης Θόδωρος, Πίτατζης Δημήτρης και Γκριτζελάκης Χριστόφορος.Τα έξοδα τα καλύπτουν οι εισφορές των παιδιών, αλλά έχουμε βοήθεια από πολλούς χορηγούς, την περιφέρεια, τον δήμο και το Επιμελητήριο».