Ένα έργο με μακρά ιστορία, αυτό της παράκαμψης του Ελαιοχωρίου, έχει πλέον ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο, μετά και την επίλυση κάποιων τελευταίων διαδικαστικών ζητημάτων, να δοθεί και επίσημα στην κυκλοφορία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (3/8) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Α.Μ.Θ., Χρήστο Γάκη, τον πρόεδρο του Ελαιοχωρίου, Χαράλαμπο Σπινθηρόπουλο, καθώς και τους κ.κ. Καραβά και Κυπραίο, επισκέφθηκε το έργο και έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Θ. Μαρκόπουλος: Το έργο είναι απόδειξη ότι παρά τις δυσκολίες καταφέρνουμε διοίκηση και υπηρεσίες να ολοκληρώνουμε σημαντικά έργα που έρχονται από το παρελθόν με καθυστερήσεις

”Με ιδιαίτερη χαρά επισκεπτόμαστε ένα έργο που έχει μια μακρά ιστορία, το οποίο εξαγγέλθηκε το 1998, άρχισε να κατασκευάζεται το 2013 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Ήταν ενταγμένο στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο, μεταφέρθηκε στη σημερινή. Στο τέλος του 2014 είχε απορρόφηση 93.000 ευρώ επί προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Η ολοκλήρωση του επιτεύχθηκε μετά από μια δύσκολη προσπάθεια που έκανε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Καραβά, τον κ. Κυπραίο κι όλο το προσωπικό που ασχολήθηκε με αυτό το έργο, καθώς και τον ανάδοχό του, Θωμά Κωνσταντινίδη που υπερέβαλε εαυτόν. Είναι ένα σημαντικό έργο, γιατί είναι ο δρόμος από τον οποίο δεκάδες εκατομμύρια κιλά επιτραπέζιων σταφυλιών της Καβάλας εξάγονται προς την Ευρώπη. Το Ελαιοχώρι υπέφερε επί δεκαετίες και είχε θέματα ασφαλείας, αφού η κίνηση των φορτηγών ψυγείων περνούσε μέσα από το χωριό. Υπάρχουν κάποιες διοικητικές εκκρεμότητες, όπως η συναίνεση της τροχαίας, η έκδοση βεβαίωσης περάτωσης των εργασιών και η σύνδεση των φωτιστικών σωμάτων με ηλεκτρικό ρεύμα. Το έργο είναι απόδειξη ότι παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που ζούμε στην εποχή μας, καταφέρνουμε, υπηρεσίες και διοίκηση, να ολοκληρώνουμε σημαντικά έργα, που έρχονται από το παρελθόν με καθυστερήσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος.

Θ. Καραβάς: Σχεδόν έτοιμοι να δώσουμε τον δρόμο στην κυκλοφορία

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων, Θωμάς Καραβάς, ανέφερε: ”Από το 2004 ξεκινήσαμε με μελέτες και χωροθετήσεις κι όλες τις διοικητικές ενέργειες για να δημοπρατήσουμε το έργο, και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. το 2013, οπότε και το δημοπρατήσαμε. Πέσαμε στην αλλαγή της προγραμματικής περιόδου, είχαμε καθυστερήσεις και άλλες δυσκολίες, καθώς είχαμε δυο μορφές αποζημιώσεων. Πλέον είμαστε σχεδόν έτοιμοι, στο παρά πέντε, να το δώσουμε στην κυκλοφορία. Ο δρόμος έχει καινούργιες προδιαγραφές, τρεις ισόπεδους κόμβους με ηλεκτροφωτισμό και θα δώσει μια ευκολία στην διακίνηση των προϊόντων και μεγαλύτερη ασφάλεια στην κυκλοφορία στο Ελαιοχώρι.

Χ. Γάκης: Έργο ζωτικής σημασίας – Χ. Σπινθηρόπουλος: Λύθηκε το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το Ελαιοχώρι

Ο περιφερειακός σύμβουλος, Χρήστος Γάκης, σημείωσε στις δηλώσεις του: ”Ένα έργο που εξαγγέλθηκε πολλά χρόνια πριν, δυστυχώς με γραφειοκρατικά θέματα, αλλά και με τις απαλλοτριώσεις, πήγε πίσω. Είμαστε σήμερα ευτυχισμένοι που καταφέραμε και το ολοκληρώσαμε. Είναι έργο ζωτικής σημασίας για τα χωριά της περιοχής, αφού η κίνηση βαρέων οχημάτων θα γίνεται πλέον από την παράκαμψη. Αυτό θα δώσει ανάσα στο Ελαιοχώρι, αλλά θα βοηθήσει και τις εξαγωγές”. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου, Χαράλαμπος Σπινθηρόπουλος, υπογράμμισε: ”Όντως ο δρόμος αυτός θα βελτιώσει την κυκλοφοριακή κατάσταση στο Ελαιοχώρι, αφού θα παρακάμπτουν τον οικισμό τα βαριά οχήματα. Είναι έργο που έλυσε αυτό το βασικό πρόβλημα που εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε το χωριό μας”.