«Για τα διόδια εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι υπάρχει μια περίεργη επιμονή σε ένα μεγάλο λάθος», τόνισε με έμφαση στο πλαίσιο δήλωσης που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Δευτέρας (7/5) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, σχετικά με το θέμα των διοδίων στο ύψος της Άσπρης Άμμου.

»Το λάθος δεν είναι αυτά καθ’ αυτά τα διόδια, πέρα από το γεγονός του τι μας είχαν υποσχεθεί περί αναλογικότητας κλπ. Το λάθος είναι ότι προσπαθούν να χωροθετήσουν διόδια σε μια θέση που έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα και πέρα από αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Ηθελημένα κωφεύουν Εγνατία Οδός, Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και υπουργός – Συνεργασία με τον δήμο Καβάλας για νέα κινητοποίηση

»Πέρα από την επικινδυνότητα που για μένα είναι το πρώτο ζήτημα, η κίνηση θα εκτρέπεται μέσα από την Καβάλα κι αυτό θα δημιουργήσει έναν μεγάλο κίνδυνο με αποτέλεσμα και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Το βέβαιο είναι ότι έχουμε μιλήσει κατ’ επανάληψη, αλλά δεν ακούει ούτε η Εγνατία Οδός, ούτε το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., ούτε ο υπουργός. Ηθελημένα κωφεύουν. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι δυο πράγματα. Το πρώτο ότι ήδη βρισκόμαστε σε συζήτηση με τον δήμο Καβάλας, προκειμένου να διατυπώσουμε άλλη μια φορά μαζικά την αντίρρησή μας σε αυτή την πρωτοβουλία και δεύτερο ενημέρωσα τον περιφερειάρχη ώστε να γίνει παρέμβαση από την περιφέρεια υπέρ της προσφυγής που θα κάνει στο ΣτΕ ο δήμος Καβάλας, προκειμένου να υποστηρίξουμε αυτό που απαιτεί η λογική για να αντιμετωπίσουμε τον παραλογισμό που επιμένει απέναντί μας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος.