Οξύ παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης υπαλλήλων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, καθώς χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός τους φθίνει, με αποτέλεσμα η λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς και η εξυπηρέτηση των πολιτών να είναι οριακή.

Το πρόβλημα επισήμαναν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Καβάλας (Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ.) Φιλιππία Κοχλιαρίδου, στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (29/1) στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης», παρουσία του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. Στεφάνου.

«Όσο καλά και να θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς δεν επαρκεί ο αριθμός τους…»

«Το μεγάλο πρόβλημα με τους εργαζόμενους είναι ότι έχει περιοριστεί εξαιρετικά ο αριθμός τους. Έχω πει κι άλλη φορά ότι όταν ιδρύθηκε η Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Γρανάς ανέλαβε αντιπεριφερειάρχης με 297 υπαλλήλους, ενώ όταν ανέλαβα εγώ περιορίστηκαν στους 170 και σήμερα είναι λίγο πάνω από 150. Όσο καλά και να θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς δεν επαρκεί ο αριθμός τους κι έτσι είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι υπηρεσίες που είναι αναγκαίες να παρέχονται προς τον πολίτη και παρέχονται, αλλά σε μια κατάσταση που είναι οριακή», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους για την προσπάθεια που κάνουν…»

«Υπάρχουν κρίσιμες ειδικότητες που υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος, υπάρχουν υποχρεώσεις και καθήκοντα που επιτελούνται έξω από τα όρια που επιτρέπει η νομοθεσία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους για την προσπάθεια που κάνουν και να πω ότι μπορεί να είναι πολλές οι δυσκολίες της γραφειοκρατίας, μπορεί να παίρνει η διοίκηση αποφάσεις που δεν είναι αρεστές, σε κάθε περίπτωση όμως οφείλω, ως άνθρωπος και ως αντιπεριφερειάρχης, να απευθύνω ένα ειλικρινές ευχαριστώ, απέναντι στους ανθρώπους που εργάζονται στην Π.Ε. Καβάλας, για την δουλειά που κάνουν. Επίσης, να εκφράσω και την καλύτερη άποψη μου για τον Σύλλογο των εργαζομένων», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Ήδη, στην Π.Ε. Καβάλας είμαστε 157 άτομα κι όσο περνάνε τα χρόνια αν δεν γίνουν προσλήψεις, θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα»

«Είχαμε μια ακόμη δύσκολη χρονιά, όμως είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, ώστε να έχουμε και μια αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε. Τα προβλήματα μας είναι γνωστά και παραμένουν τα ίδια κάθε χρόνο, με κυριότερο βέβαια την έλλειψη του προσωπικού. Ήδη, στην Π.Ε. Καβάλας είμαστε 157 άτομα κι όσο περνάνε τα χρόνια αν δεν γίνουν προσλήψεις, θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στις 3/1/11 είμασταν σε όλη την περιφέρεια 1.580 υπάλληλοι κι αυτή τη στιγμή είμαστε κάτω από 1.000 σε μια περιφέρεια με 640.000 κατοίκους! Και το προσωπικό είναι γερασμένο κι αυτό σημαίνει προβλήματα στο μέλλον, αν το κεντρικό κράτος δεν αποφασίσει να κάνει προσλήψεις. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν υπάλληλοι στα γραφεία. Ο πολίτης εξυπηρετείται οριακά, γιατί οι συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτόν», επισήμανε από την πλευρά της στις δηλώσεις της για το θέμα η πρόεδρος του Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου.

Τιμήθηκαν ιδρυτικά μέλη του Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ – Έκθεση με αρχειακό υλικό φιλοξενήθηκε στο φουαγιέ του διοικητηρίου

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι η φετινή εκδήλωση συνέπεσε με τα είκοσι χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε. Καβάλας και κατά τη διάρκειά της τιμήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη του Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ., από τον Σύλλογο.

Στο φουαγιέ του διοικητηρίου παράλληλα, φιλοξενήθηκε έκθεση με φωτογραφικό και ψηφιακό αρχειακό υλικό για τα 20 χρόνια της συνδικαλιστικής δράσης του Συλλόγου, ενώ βραβεύτηκαν επίσης τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου που υπηρετούν σε άλλες Π.Ε. της χώρας.