Σημαντική αύξηση, τόσο σε σχέση με τις αφίξεις πτήσεων, όσο και μέσω του οδικού δικτύου, παρουσίασε η τουριστική κίνηση που καταγράφηκε τον μήνα Σεπτέμβριο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Αντωνιάδης, στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» καταγράφηκε αύξηση αφίξεων σε ποσοστό 16,7%, ενώ 17% ήταν και η αύξηση που υπήρξε από την περιοχή της Νυμφαίας, για όσους επέλεξαν το αυτοκίνητό τους ως μέσο μετακίνησης.

Η φετινή τουριστική περίοδος ήταν μακράν η καλύτερη όλων των εποχών

«Ο Σεπτέμβριος κινήθηκε σε πάρα πολύ καλούς ρυθμούς κι ενώ υπάρχουν ακόμη τουρίστες σε Θάσο και Σαμοθράκη, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό αποδεικνύεται με τις αεροπορικές αφίξεις, καθώς τον Σεπτέμβριο είχαμε μια αύξηση, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σε ποσοστό 16,7%, κάτι που δείχνει ότι πραγματικά το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας βοηθάει και συμβάλλει, ώστε η περιφέρειά μας να αποκτήσει ένα ισχυρό brand name σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Επειδή όμως το 75% στην περιφέρειά μας είναι οδικός τουρισμός να πούμε ότι και από την περιοχή της Νυμφαίας είχαμε αύξηση σε ποσοστό 17% για τον μήνα Σεπτέμβριο, κάτι που δείχνει καταφανέστατα ότι η φετινή τουριστική περίοδος ήταν μακράν η καλύτερη όλων των εποχών», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου ο απολογισμός για την φετινή τουριστική κίνηση

Παράλληλα, ο Κώστας Αντωνιάδης, τόνισε ότι η περιφέρεια θα συμμετάσχει το επόμενο διάστημα στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Εμείς συνεχίζουμε τις δράσεις μας και τις εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειάς μας και γι’ αυτόν τον λόγο τις επόμενες ημέρες θα συμμετάσχουμε στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης στο Λονδίνο».

Τέλος, δήλωσε ότι ο απολογισμός για το πώς κινήθηκε η φετινή τουριστική περίοδος, θα γίνει τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, καθώς, όπως ανέφερε σχετικά «ακόμη τα ξενοδοχεία είναι σε λειτουργία και περιμένουμε το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου, ώστε να είναι ο απολογισμός ακόμη πιο ολοκληρωμένος».