Σύσκεψη εργασίας με τον Σύνδεσμο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, είχε το πρωί της Παρασκευής (13/9), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» μετά το πέρας της σύσκεψης ο Κώστας Αντωνιάδης, ύστερα από την κατάργηση του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η κατάσταση με τους εκατοντάδες υποψηφίους οδηγούς στην Π.Ε. Καβάλας, έχει πλέον αρχίσει να ομαλοποιείται.

«Ο αριθμός όσων εξετάζονται κινείται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο»

«Η μη διεξαγωγή εξετάσεων για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε όλους όσους ήθελαν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, με αποτέλεσμα ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας να ταλαιπωρούνται και να περιμένουν για το πότε θα καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους το πολυπόθητο δίπλωμα, όχι μόνο για Ι.Χ., αλλά ιδιαίτερα και για τα φορτηγά δημοσίας χρήσεως. Εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει κανονικά πλέον οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και ο αριθμός όσων εξετάζονται κινείται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Τουλάχιστον 1,5 μήνας θα χρειαστεί για να ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση εκτιμά ο Κώστας Αντωνιάδης

«Το θέμα που συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη εργασίας, ήταν το πως θα μπορέσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να επιτρέψουμε σε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας να δώσουν εξετάσεις για να πάρουν την άδεια οδήγησης. Αυτό που θέλω να επισημάνω ότι και τα μέλη του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνεργασία που υπάρχει με την Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Π.Ε. Καβάλας, όπως και με τους εξεταστές, οι οποίοι για έναν μήνα περίπου, θα μπαίνουν ένας κι όχι δυο σε κάθε όχημα όπου εξετάζεται υποψήφιος οδηγός, ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό περισσότερα άτομα. Από τον επόμενο μήνα, οι εξεταστές μέσα στα εκπαιδευτικά οχήματα θα είναι και πάλι δυο. Πάντως προσπαθούμε να δώσουμε μια μικρή παράταση, στο να μείνει ένας εξεταστής στο όχημα», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Αντωνιάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι η κατάσταση για να ομαλοποιηθεί θα απαιτηθεί τουλάχιστον 1,5 μήνας.