Η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα Kate Smith συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (14/11) με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Γάκη και της εμπορικής ακολούθου της πρεσβείας την κ. Δροσοπούλου.

»Σας καλωσορίζουμε και πρέπει να πούμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί, όπως και σημαντικά εμπορικά θέματα του σήμερα. Προϊόντα που παράγονται στην Π.Ε. Καβάλας πιστοποιούνται και καταλήγουν στις αγορές της χώρας σας. Βλέπουμε αυτή η συνεργασία να εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μαρκόπουλος.

»Στο πρόσωπο του ανθρώπου που εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο, βλέπουμε έναν ιστορικό σύμμαχο της χώρας και της περιοχής μας»

»Οπωσδήποτε περιθώρια συνεργασίας υπάρχουν σε περισσότερους τομείς. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξε στρατηγικός σύμμαχος σε όλα τα θέματα με την Ελλάδα. Οι εξελίξεις μετά την απόφαση των πολιτών σας (brexit) διαφοροποιούνται ίσως, όμως όπως και να έχουν τα ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα εμείς στο πρόσωπο του ανθρώπου που εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο, βλέπουμε έναν ιστορικό σύμμαχο της χώρας και της περιοχής μας», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος προσέφερε στην κ. Smith αντίγραφο από ένα αγαλματίδιο που βρέθηκε στην περιοχή της Καβάλας, ενώ αντίστοιχα η κ. Smith του προσέφερε ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα.

»Θέλουμε να ενθαρρύνουμε και περισσότερους Βρετανούς να έρθουν στην περιοχή…»

Από την πλευρά της η κ. Smith σε άπταιστα ελληνικά δήλωσε: »Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Κάθε ταξίδι πλουτίζει τις γνώσεις μου για τη χώρα και την περιοχή και θέλω να μάθω από τον κ. Μαρκόπουλο για τα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής. Ξέρω ότι η ευρύτερη περιοχή έχει κομβικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας. Βρέθηκα στις εγκαταστάσεις της Energean που έχει έδρα στο Λονδίνο και έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο του. Είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή της Βρετανίας στις δουλειές της εταιρείας. Θα συζητήσουμε τον ρόλο του τουρισμού στην περιοχή. Πέρασαν φέτος 30.000 Βρετανοί στην Καβάλα και στα πέριξ. Εμείς θέλουμε να ενθαρρύνουμε και περισσότερους να έρθουν στην περιοχή. Προσωπικά επειδή πέρασα τις διακοπές μου στη Θάσο το καλοκαίρι, από την εμπειρία μου ξέρω τα τουριστικά προσόντα που έχει η πόλη και η περιοχή».