Στον απολογισμό πεπραγμένων στη διάρκεια της πενταετίας 2015 -2019, προέβη ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Μεγάλη Τετάρτη (24/4) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως τόνισε αρχικά, κάθε αιρετός οφείλει να κάνει απολογισμό του έργου του κι όχι μόνο εξαγγελίες. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Π.Ε. Καβάλας – Θάσου παρήγαγε αυτά τα πέντε χρόνια σημαντικό έργο.

Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε στη συνέχεια τις ευχαριστίες του για το έργο αυτό στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας, τον προϊστάμενο και τους μηχανικούς της και μάλιστα κάλεσε όσους είναι «δύσπιστοι» στο έργο αυτό να το συγκρίνουν με αυτό που έχει παραχθεί σε άλλες περιφερειακές ενότητες, σε χρόνο ενεστώτα.

Επίσης, τόνισε ότι αν μετά τον θάνατο του αείμνηστου Γ. Παυλίδη υπήρχε η ίδια διάθεση (από τη νέα διοίκηση της περιφέρειας), το έργο αυτό θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

Ακολούθησε η παρουσίαση των έργων, η οποία περιελάμβανε τα λιμενικά έργα ύψους 23,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα εγγειοβελτιωτικά έργα ύψους 26,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 8,8 εκατομμυρίων ευρώ, τα έργα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα έργα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Θάσο ύψους 6,2 εκ. ευρώ.

Ο κ. Μαρκόπουλος έκανε επίσης μια ενδεικτική παρουσίαση για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό νέων έργων και σημείωσε ότι η διοίκηση της Π.Ε. Καβάλας όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε εκτός από τα τεχνικά έργα που παρουσίασε και με πολλά άλλα έργα και παρεμβάσεις.