Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αίτημα την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πρίνου-Καβάλας, απέστειλε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:Αξιότιμε κ. υπουργέ

σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε και

γραπτά ότι από 1 η Ιανουαρίοu 2017 έχει, εν τοις πράγμασι, διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θάσου με την πόλη της Καβάλας (Γραμμή: Πρίνος-Καβάλα). Η διακοπή οφείλεται, όπως πληροφορηθήκαμε από τις Λιμενικές Αρχές, στην αδυναμία διάθεσης, στην γραμμή του F/B «Νικητής» από την πλοιοκτήτρια εταιρεία επί 45 ημέρες και στην υποβληθείσα αξίωση της εταιρείας να εξυπηρετηθεί η γραμμή με άλλο πλοίο σε εντελώς ακατάλληλη ώρα εκτέλεσης του δρομολογίου (10:15 αντί για 07:15, αναχώρηση από Πρίνο).

Όλα τα παραπάνω επαναφέρουν στο προσκήνιο την προσπάθεια κατάργησης της γραμμής, η οποία συνεπάγεται την ταλαιπωρία των πολιτών, την μη εύλογη εξυπηρέτηση του μοναδικού Κέντρου Υγείας της Θάσου, που εδρεύει στον Πρίνο και την αναίρεση κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει ως δεδομένο την σχετική ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Μετά τα παραπάνω, λαμβάνοντας υπόψη και τη διαχρονική βούληση του Υπουργείου, το οποίο έχει συγκεντρώσει το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων, αφαιρώντας τες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Β’ βαθμού, είναι ανάγκη να υπάρξει η καθοριστική παρέμβασή σας για την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την γραμμή Πρίνος-Καβάλα.

Τονίζουμε συμπληρωματικά ότι το ελάχιστο για την εύλογη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι η εκτέλεση τριών (3) δρομολογίων από και προς τον Πρίνο/Καβάλα.

Eκφράζοντάς σας και τις ευχές μου για το νέο έτος

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος