Δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Δράμας, θα παράσχουν για ακόμη μια φορά οι Γιατροί του Κόσμου. 

Το πρόγραμμα των επισκέψεων της κινητής ιατρικής μονάδας των ΓτΚ, παρουσίασαν  τη Δευτέρα (20/11), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του παραρτήματος των ΓτΚ στην Καβάλα, Άννα Γιοβανιού.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος…»

«Ξεκινήσαμε πέρυσι, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και την κ. Γιοβανιού, μια προσπάθεια προκειμένου να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες σε συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη. Πέρυσι μια κινητή ιατρική μονάδα, επανδρωμένη κατάλληλα, εξυπηρετήθηκε στο διοικητήριο Καβάλας και παρασχέθηκαν στους πολίτες οδοντιατρικές, γυναικολογικές και παιδιατρικές εξετάσεις. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση πέρυσι κι έτσι συνεχίζουμε, ευχαριστώντας την κ. Γιοβανιού και στο δικό της πρόσωπο τους Γιατρούς του Κόσμου. Μόνο καλά λόγια έχω να πω κι εγώ και οι συμπολίτες μας, προσωπικά για την ίδια και το παράρτημα των ΓτΚ στην Καβάλα, για την όλη προσπάθεια τους», σημείωσε στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Την Πέμπτη (23/11) στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» θα εξετάζουν όσους πολίτες το επιθυμούν οι Γιατροί του Κόσμου

Από τη μεριά της η Άννα Γιοβανιού δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τον κ. Μαρκόπουλο, γιατί όλα αυτά τα χρόνια είναι φίλος και συμπαραστάτης σ’ ό,τι ενέργεια κάνουμε κι ό,τι έχουμε ανάγκη ως Γιατροί του Κόσμου στην Π.Ε. Καβάλας. Η αποστολή των ΓτΚ αρχίζει την Τετάρτη (22/11) στο ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων με οδοντίατρο και οφθαλμίατρο. Την Πέμπτη (23/11) στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» με οδοντίατρο, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο κι αν χρειαστεί και παιδίατρο για εμβόλια. Την Παρασκευή (24/11) θα βρεθούμε στην Δράμα και το Σάββατο (25/11) στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου, όπου συν τις άλλες ειδικότητες θα υπάρχει και ορθοπεδικός».