Η επιτυχία της άμεσης διακοπής των εργασιών της κατασκευής του σταθμού διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας πρέπει να πιστωθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλο.

Ο κ. Μαρκόπουλος από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας την Πέμπτη 31 Μαΐου στον χώρο κατασκευής του σταθμού, είχε δείξει πως διαθέτει τα δικά του «όπλα» στον αγώνα κατά των διοδίων. Προφανώς ως παλιός πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, ήξερε κάτι περισσότερο σχετικά με το νομικό καθεστώς της περιοχής και γι’ αυτό στη συνεδρίαση έκανε λόγο για δασική έκταση μέσα στην οποία κατασκευάζονται τα διόδια. Είπε δε, χαρακτηριστικά πως δεν επέτρεψαν στις υπηρεσίες της Π. Ε. να πάρουν ούτε ένα πετραδάκι για κοινωφελή έργα επειδή η έκταση είναι δασική. «Την ίδια στιγμή χρησιμοποιείται για εξυπηρετηθεί το εισπρακτικό μέρος της Εγνατίας», είχε τονίσει ο κ. Μαρκόπουλος.

Ακολούθησε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, μαζί με τον πρόεδρο του Δ. Σ. Γ. Γραμμένο, με την Δασάρχη Καβάλας και το τοπίο… ξεκαθάρισε. Η εταιρεία εκτελεί έργα σε έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως δασική και αναδασωτέα χωρίς άδεια παρέμβασης με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και κατά συνέπεια παρανομεί. Το Δασαρχείο Καβάλας υπέβαλε μήνυση κατά της κατασκευάστριας εταιρείας των διοδίων και οι εργασίες σταμάτησαν, καθώς εργαζόμενοι και κατασκευαστές κινδυνεύουν να βρεθούν στο αυτόφωρο αν τις συνεχίσουν.

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος αποδείχθηκε αποτελεσματικός για άλλη μια φορά. Κι αυτό οφείλουν να του το αναγνωρίσουν άπαντες. Ακόμα και κάποιοι που δεν τον… συμπαθούν ιδιαίτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ…