«Το 2017 έκλεισε με ένα θετικό πρόσημο για τον τουρισμό. Είχαμε κατά γενική ομολογία αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2018 προβλέπεται ότι θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά, όσον αφορά τον τουρισμό», υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Αντωνιάδης.  

«Ήδη οι προκρατήσεις από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες κινούνται θετικά και πάνω από 12 με 13% σε σχέση με το 2017. Από αρχές Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο για πρώτη φορά αρχίζουν από τις Βρυξέλες δυο πτήσεις την εβδομάδα προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Πρόκειται για μια αγορά με πολίτες υψηλού εισοδήματος που ταξιδεύουν όλο τον χρόνο», υπογράμμισε συμπληρωματικά ο κ. Αντωνιάδης.

«Η περιφέρειά μας σταθερά γίνεται ένας τουριστικός προορισμός 12μηνης επισκεψιμότητας…»

Αναφερόμενος στην κίνηση που καταγράφηκε στα ξενοδοχεία της περιφέρειας Α.Μ.Θ., στη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, επισήμανε: «Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιφέρειάς μας, κινήθηκε κοντά στο 100%. Είχαμε τουρίστες από Αθήνα, Πελοπόννησο και τη Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία. Επίσης, για πρώτη φορά διαφημίστηκε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με διαφημιστικό υλικό που το δίναμε σε όλους τους επιβάτες. Επειδή ο τουρισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό, τις ημέρες των εορτών υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, η αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου των Αβδήρων μ’ ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ, ώστε να υπάρξει ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου. Η περιφέρεια μας σταθερά γίνεται ένας τουριστικός προορισμός 12μηνης επισκεψιμότητας».

Δημιουργήθηκε Διεύθυνση Τουρισμού – Στόχος της να λαμβάνει αποφάσεις για τη μακροπρόθεσμη τουριστική προβολή της περιφέρειας

«Ήδη έχει ψηφιστεί από το περιφερειακό συμβούλιο Α.Μ.Θ. το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, μ’ ένα ποσό της τάξης των 900.000 ευρώ που επενδύουμε για να προβάλουμε την περιοχή μας παντού, μέσω του διαδικτύου, των Μ.Μ.Ε., αλλά και να συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις. Δημιουργούμε για πρώτη φορά τη Διεύθυνση Τουρισμού, ώστε η περιφέρεια μας ενιαία να μπορεί να προβάλλεται τουριστικά και να μην υπάρχουν διάσπαρτα τμήματα τουρισμού, καθώς επίσης δημιουργούμε και τον φορέα διαχείρισης τουρισμού, ένα όργανο γνωμοδοτικό, με 11μελες συμβούλιο, όπου θα συμμετάσχουν οι παραγωγικοί φορείς, τα Επιμελητήρια, οι ξενοδόχοι και η ομοσπονδία ενοικιαζόμενων δωματίων. Πρόεδρος είμαι εγώ και μετέχουν η περιφερειακή σύμβουλος η κ. Αλατζά και ο τέως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και νυν περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Αρχέλαος Γρανάς.  Το όργανο αυτό θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά τον μήνα και στόχος του είναι να λαμβάνει αποφάσεις για τη μακροπρόθεσμη τουριστική προβολή της περιφέρειας και να την εισηγείται στον περιφερειάρχη», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Όλα δείχνουν ότι φέτος θα σπάσουμε ένα ακόμη ρεκόρ…»

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. αναφέρθηκε και στο παρατηρητήριο επισκεψιμότητας της Π.Α.Μ.Θ., με το οποίο κάθε χρόνο θα γίνεται γνωστό ποιοι επισκέπτονται την περιοχή μας, από πού έρχονται, τι ξοδεύουν και για ποιο λόγο μας επισκέπτονται.

«Αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι ο τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού της περιφέρειας μας. Όλα δείχνουν ότι φέτος θα σπάσουμε ένα ακόμη ρεκόρ. Οι προκρατήσεις από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές αυτό δείχνουν. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, εκτός φυσικά απροόπτου, επειδή πολλά συμβαίνουν γύρω μας. Είναι θετικά πάντως τα μηνύματα για την περιοχή μας», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.