Με δήλωση που διένειμε στα ΜΜΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης ανακοίνωσε την επίσημη υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Η δήλωση του Κώστα Ζαγναφέρη έχει ως εξής:

«Μετέχοντας σχεδόν δέκα χρόνια στον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας από μέσα τα προβλήματά της, τις δυσλειτουργίες της αλλά και τις τεράστιες δυνατότητές της, αποφασίσαμε μια ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών, αλλά και ενεργών πολιτών να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας για την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όλοι μας έχουμε πολιτικές καταβολές και δραστηριότητες, τις οποίες δεν απεμπολούμε, αλλά
έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας αξιόλογης και ικανής ομάδας, ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης, όπως άλλωστε υποστηρίζουν διαχρονικά όλα τα κόμματα (όπως και η Νέα Δημοκρατία).

Στόχος μας είναι το ξεκόλλημα από το τέλμα που επήλθε από την απρόσμενη απώλεια του ιδρυτή της παράταξής μας Γ.Παυλίδη και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής μας. Με όραμα, πίστη και γνώση θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας για να υλοποιήσουμε τις αξίες και τις προσδοκίες όλων μας.

Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού μας»

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Ζαγναφέρη, έρχεται σε συνέχεια της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Άρτα την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία το κόμμα θα στηρίξει τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες που εκλέχθηκαν με την Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές. Αν και ο κ. Χρήστος Μέτιος δεν έχει εκλεγεί απευθείας περιφερειάρχης ΑΜΘ, αλλά διαδέχθηκε τον Γιώργο Παυλίδη, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη εκτιμάται ότι καλύπτει και την δική του υποψηφιότητα.

Ο Κώστας Ζαγναφέρης είναι από τα παλιότερα στελέχη της ΝΔ. Ήταν δύο φορές υποψήφιος βουλευτής και εκλέχθηκε Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη.

Είναι πολιτικός μηχανικός, καταξιωμένος στον επαγγελματικό του χώρο με ευρεία κοινωνική και πολιτική αποδοχή.

«Κλειστά χαρτιά» από τον Θ. Μαρκόπουλο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος που ρωτήθηκε σχετικά, δεν «άνοιξε τα χαρτιά του» αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του. Όπως είπε, θα γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του τις επόμενες μέρες.