Τις προτεραιότητές τους, ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων τους το επόμενο διάστημα, ανέφεραν σε δηλώσεις τους προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αλέξης Πολίτης και Ανδρέας Καραγιώργης.

«Είναι όντως σημαντική η θέση που αναλαμβάνω και νομίζω ότι πλέον με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο, με τη σωστή δουλειά και με τους κατάλληλους χειρισμούς από πλευράς δικής μου, αλλά και της Περιφέρειας, σε συνεργασία πάντα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με τον περιφερειάρχη μας, νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Αλέξης Πολίτης, ο οποίος αναλαμβάνει εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

«Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε πολλά, θα κάνουμε σοβαρή και συγκεκριμένη δουλειά, αυτό μπορώ να το βεβαιώσω…»

«Τα ευρωπαϊκά προγράμματα δίνουν τεράστιες δυνατότητες. Η αξιολόγησή και η προσπάθεια αξιοποίησης τους νομίζω ότι μπορούν να επιφέρουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα επωφελές για την Περιφέρειά μας. Ξεκινάμε δουλειά γιατί έχουμε μιλήσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Νομίζω ότι η ενημέρωση που έχουμε είναι ενδελεχής και θεωρώ ότι έρχονται όμορφες αλλά και δύσκολες μέρες γιατί το έργο είναι μεγάλο, η δουλειά είναι συσσωρευμένη και πρέπει να τα βάλουμε όλα σε μία σειρά. Θα κάνουμε λίγη υπομονή για να οριστούν και οι αρμοδιότητές μας στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, ώστε να έχουμε πιο ουσιαστικά και πιο απλά πράγματα να πούμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε πολλά, θα κάνουμε σοβαρή και συγκεκριμένη δουλειά, αυτό μπορώ να το βεβαιώσω και συστήνω λίγη υπομονή, εκτιμώντας ότι όλα θα πάνε καλά», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Πολίτης.

«Ο πρωτογενής τομέας δίνει πολλές ευκαιρίες, γιατί η Περιφέρεια μας κατά 70% ασχολείται με αυτόν τον τομέα, έχει πολλά προϊόντα και δυνατότητες»

Από τη μεριά του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα, Ανδρέας Καραγιώργης επισήμανε: «Ο πρωτογενής τομέας δίνει πολλές ευκαιρίες, γιατί η Περιφέρεια μας κατά 70% ασχολείται με αυτόν τον τομέα, έχει πολλά προϊόντα και δυνατότητες, όπως επίσης και επιλογές για να μπορέσουμε να προχωρήσουν τα πράγματα, κάτι που σημαίνει ότι κάθε περαιτέρω ανάπτυξη, κάθε κίνηση που θα γίνεται θα είναι επωφελής για τους πολίτες και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ή εναλλακτικών δυνατοτήτων που παρέχει πλέον η τεχνολογία. Υπ’ αυτή τη σκέψη δέχτηκα την πρόταση του περιφερειάρχη και μπαίνω σε μία διαδικασία, στην οποία πιστεύω ότι και με βάση το πρόγραμμα που και εμείς ως παράταξη είχαμε καταθέσει και έχει να κάνει με τον πρωτογενή τομέα, θα είναι ένα σημείο που με την βοήθεια όλων των παραγόντων των υπηρεσιακών, αλλά και την τεχνογνωσία των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, στον οποίο δεν έχω γνώση, με τη βοήθεια όλων αυτών νομίζω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε πράγματα που στην ουσία δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την καλυτέρευση της καθημερινότητας αυτών που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, αλλά και επ’ ωφελεία όλων των υπόλοιπων πολιτών διότι όταν υπάρχει ανάπτυξη αυτή πηγαίνει σε όλη την περιφέρεια».