Ιδιαίτερα αξιόλογη ήταν η παρουσία των ελληνικών εταιρειών τροφίμων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα αυτών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, στην διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga της Γερμανίας.

Αυτό επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο εντεταλμένος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Έκθεση που βοηθά στο να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί εξαγωγικά ο επιχειρηματικός κόσμος της Καβάλας

«Η έκθεση Anuga της Γερμανίας είναι μια έκθεση διεθνούς βεληνεκούς, στην οποία η περιφέρεια Α.Μ.Θ. συμμετείχε με δικό της περίπτερο, αλλά και πολλές καταξιωμένες επιχειρήσεις από την περιοχή της Καβάλας κι όχι μόνο συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα. Είναι μια έκθεση καθαρά τροφίμων, η οποία βοηθά στο να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί εξαγωγικά ο επιχειρηματικός κόσμος της Καβάλας και γενικότερα της περιφέρειας. Πήγαμε στην Anuga ιδιωτικά, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο, προκειμένου να δούμε και να συζητήσουμε με τους φορείς, τους εξαγωγείς, αλλά και τους πελάτες τους στο εξωτερικό, για τις δυνατότητες που έχει η περιοχή μας όσον αφορά τα προϊόντα που παράγει, αλλά και αυτά που μεταποιεί, ώστε να βοηθήσουμε στην εξαγωγική δυναμική της Καβάλας», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

Ξεχώρισαν οι κουραμπιέδες, το λάδι, οι ελιές, τα τουρσιά και τα αλλαντικά

Ερωτηθείς σχετικά με το ποια είναι τα προϊόντα που ξεχώρισαν στην έκθεση Anuga, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Τα προϊόντα που ξεχώρισαν είναι οι κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης, τα προϊόντα που αφορούν το λάδι και την ελιά και εκπροσωπήθηκαν επάξια από την Ε.Α.Σ. Καβάλας, τα τουρσιά της περιοχής μας, αλλά και προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, όπως ο χαλβάς, αλλά και τα αλλαντικά από την Δράμα. Νομίζω ότι οι παλιοί επιχειρηματίες που είναι και καταξιωμένοι στηρίζονται σε αυτές τις εκθέσεις κι έχουν ξεκινήσει από αυτές τις εξαγωγές τους, ενώ πιστεύω ότι με την προσπάθεια της περιφέρειας και οι νέες επιχειρήσεις που πλαισίωσαν το δικό μας περίπτερο κι αυτές θα αποκομίσουν οφέλη από αυτή τη δραστηριότητα».