Ακόμη καλύτερη από την περσινή είναι η φετινή χρονιά για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Ηλιάδης.

«Συνεχίζουμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η κίνηση σαφώς και είναι αυξημένη και στην ακτοπλοΐα και στα τουριστικά σκάφη, όπως και η εμπορική κίνηση έχει μια σταδιακή άνοδο», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

«Σχεδιάζουμε και ζητάμε μεγάλα έργα που είναι αναγκαία για όλα τα λιμάνια μας»

«Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό καθημερινά και με έργα συντήρησης, αλλά και με μικρές παρεμβάσεις σχεδιάζουμε και ζητάμε μεγάλα έργα που είναι αναγκαία για όλα τα λιμάνια μας. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη παρέμβαση στην Ερυθρού Σταυρού, όσον αφορά ράμπες για πολίτες και Α.Μ.Ε.Α. δίνοντας λύση εκεί, στην συμβολή της Ερυθρού Σταυρού με την Κουντουριώτου, που υπάρχει αυξημένη κίνηση με διάβαση και ράμπες. Είναι πολύ σημαντικές οι παρεμβάσεις αυτές, ορίζονται και στην κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εγκριθεί και θα βοηθήσουν πολύ την προσπελασιμότητα στα συγκεκριμένα σημεία», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Ηλιάδης.

Μετά τον Αύγουστο ο Χ. Ηλιάδης θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα για να δει την εξέλιξη των σημαντικών θεμάτων του Ο.Λ.Κ.

«Διανύουμε μια ακόμη καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη. Ο Ο.Λ.Κ., χωρίς να έχει ανεβάσει τιμολόγια, προχωράει κανονικά και οργανωμένα, πάντα με σχεδιασμό. Ήμουν πρόσφατα στα υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και συζήτησα μεγάλα θέματα για τον Οργανισμό. Έκανα και τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα και μετά από τον Αύγουστο θα μεταβώ στην Αθήνα και πάλι για να δω την εξέλιξη τους. Είναι θέματα που αφορούν τη μεταφορά των υπηρεσιών του Οργανισμού, του Λιμεναρχείου και της δεύτερης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος σε τμήμα της τελωνειακής αποθήκης. Είμαστε στην αναμονή ένταξης της μελέτης που αφορά έργα στην ιχθυόσκαλα, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με σκοπό να μεταφερθούν τα αλιευτικά σκάφη στην φυσική τους θέση, ώστε να προκύψει χώρος ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών στο επιβατικό λιμάνι, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει. Υπάρχουν επίσης προτάσεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα που ετοιμάζουμε και γενικά προχωράμε με αμείωτη ένταση για να αναβαθμίζουμε υποδομές και υπηρεσίες καθημερινά», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.