Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την τελευταία εβδομάδα στον δήμο Παγγαίου, είχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η τουριστική κίνηση στη δημοτική ενότητα Ελευθερών, αλλά και να υπάρξουν κάποιες ακυρώσεις, όπως ανέφερε σχετικά με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η αντιδήμαρχος Ελευθερών, Ελένη Μπενή.

«Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα ξεκίνησαν λίγο διαφορετικά και εξελίχθηκαν αλλιώς στο τέλος, καθώς ενώ αρχίσαμε με έναν Ιούνιο ο οποίος έδειχνε ότι ο πηγαίνει πάρα πολύ καλά, λόγω καιρού που είναι κάτι πολύ βασικό, ξαφνικά αυτές οι βροχές και οι καταστροφές που σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα έχουν οδηγήσει σε κάποιες ακυρώσεις. Γενικά από τον εσωτερικό τουρισμό βλέπουμε να μην κινείται κάτι ιδιαίτερα ενώ είχαμε ξεκινήσει με πάρα πολύ καλές προοπτικές. Η κακοκαιρία τα σταμάτησε σχεδόν όλα. Ελπίζουμε με τη βελτίωση του καιρού το επόμενο διάστημα και τον Αύγουστο να μην έχουμε ακυρώσεις και να συνεχίσουμε για να δούμε τελικά να επιτυγχάνεται αυτό που περιμέναμε για το φετινό το καλοκαίρι», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Μπενή.

Αρχίζουν την Παρασκευή τα Περάμεια – Ακολουθούν τα Τσαμκιράνεια – Η μεγάλη συναυλία τον Δεκαπενταύγουστο με Ασλανίδου – Γλυκέρια

Η αντιδήμαρχος Ελευθερών, ανέφερε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες αρχίζουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έτσι την Παρασκευή (19/7) αρχίζουν τα Περάμεια, τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι και τις 23 Ιουλίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα, για ακόμη μία φορά από τον πολιτιστικό σύλλογο της Νέας Περάμου. «Πρόκειται για έναν μεγάλο πολιτιστικό θεσμό, ένα ορόσημο θα λέγαμε για την περιοχή μας, που προσελκύει πάρα πολύ κόσμο, όχι μόνο από την Νέα Πέραμο και τον πρώην δήμο Ελευθερών, αλλά και από άλλες περιοχές. Όλοι τα περιμένουν για το πότε θα ξεκινήσουν υπάρχει πάρα πολύ πλούσιο πρόγραμμα. Από εκεί και μετά συνεχίζουμε με τον αθλητισμό, καθώς το Σάββατο 20 Ιουλίου έχουμε τον αγώνα δρόμου Τσαμκιράνεια, μία ακόμη εκδήλωση για την περιοχή μας, με τον γνωστό δρόμο προς τιμήν του Δημήτρη Τσαμκιράνη, με αφετηρία το κέντρο της Νέας Περάμου και στη συνέχεια τον τερματισμό στο Τσαμκιράνειο θέατρο στο δημοτικό διαμέρισμα των Ελεύθερων. Βέβαια ακολουθεί η μεγάλη συναυλία τον Δεκαπενταύγουστο στην Ανακτορούπολη της Νέας Περάμου με τις Μελίνα Ασλανίδου και Γλυκερία, δυο μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, θα έχουμε πολύ κόσμο στην περιοχή εκείνη την περίοδο και νομίζω θα προσελκύσουμε ακόμη περισσότερο και σίγουρα θα ικανοποιήσουμε και το κοινό», ανέφερε σχετικά η αντιδήμαρχος Ελευθερών.

Σε ικανοποιητικό βαθμό λειτουργούν οι υποδομές της Δ.Ε. Ελευθερών

Αναφορικά με το πόσο ικανοποιημένη είναι από τη λειτουργία των υποδομών στον πρώην δήμο Ελευθερών, η κ. Μπενή υπογράμμισε: «Είναι λογικό ότι δεν μπορούν να δουλεύουν όλα ρολόι. Είμαστε όμως σε ένα ικανοποιητικό βαθμό όσον αφορά τις υποδομές. Προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα, ειδικά στο θέμα της ύδρευσης, όπου υπάρχει πρόβλημα, παρεμβαίνουμε για τυχόν να βλάβες. Δεν μας έχει λείψει το νερό πέρα από κάποιες πολύ λίγες περιπτώσεις που είχαμε για λίγες ώρες κάποια προβλήματα. Όσον αφορά τα χόρτα το παλεύουμε όσο γίνεται, γιατί και να τα κουρεύεις την επόμενη μέρα, ειδικά με τις βροχές, έχουμε και πάλι θέματα. Με την καθαριότητα είμαστε σε ικανοποιητικό βαθμό, θέλουμε και τη συνεργασία των δημοτών και να μην πετούν τα ογκώδη αντικείμενα τους όπου βρουν. Αυτό είναι ένα έντονο πρόβλημα».