Κλειστές έμειναν τελικά την Παρασκευή (11-1-2019), όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια) στις Δημοτικές Ενότητες Ελευθερούπολης και Παγγαίου (Ελευθερούπολη, Κοκκινόχωμα, Αμισιανά, Ακροβούνι, Χορτοκόπι, Αντιφίλιπποι, Νικήσιανη, Παλαιοχώρι, Γεωργιανή, Άγιος Χριστόφορος), λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ειδικότερα του ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Παγγαίου παρέμειναν ανοιχτοί.

Στον δήμο Καβάλας έμειναν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, λόγω των  χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Ανοιχτοί είναι μόνο οι δύο παιδικοί σταθμοί Κρηνίδων και Ζυγού.

Επίσης στην πόλη της Καβάλας, εκτός από το 6ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο για τα οποία όπως είχε ανακοινωθεί παρέμειναν κλειστά λόγω του πάγου που υπήρχε στους αύλειους χώρους, δεν λειτούργησαν τελικά το 7ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Καβάλας.

Ο λόγος ήταν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, που είχε ως αποτέλεσμα τα δύο σχολεία  να μείνουν χωρίς θέρμανση. Οι μαθητές πήγαν στα σχολεία τους και αποχώρησαν μετά την έκδοση απόφασης  για αναστολή της λειτουργίας την Παρασκευή.