Ο Δήμος Παγγαίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, ο ΣΕΓΑΣ ΕΑΣ ΑΜΘ και ο ΟΚΑΚ διοργανώνουν την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 τον «2ο Παπαχρηστίδειο Δρόμο» αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης, Φρίξο Παπαχρηστίδη.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα γίνει αγώνας δρόμου 1000 μέτρων που αφορά σε μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίου (Ώρα εκκίνησης 11:45) και αγώνας δρόμου 5000 μέτρων που αφορά σε αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ καθώς και βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές-τριες γεννηθέντες το έτος 2002+ ( Ώρα εκκίνησης 11: 00).

Με αφορμή τον αγώνα δρόμου, συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης και η πρόεδρος του ΟΚΑΚ Καβάλας Κατερίνα Δράκου.

Καλεσμένος ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης Αντονί, Ζαν Υβ Σενάν

Ο αντιδήμαρχος κ. Μποσμπότης, παίρνοντας τον λόγο, ανέφερε για την διοργάνωση: «Πέρυσι ξεκινήσαμε δειλά-δειλά και φέτος θέλουμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες σε συμμετοχές. Με τον «2ο Παπαχρηστίδειο Δρόμο» τιμούμε την μνήμη του μεγάλου ευεργέτη Φρίξου Παπαχρηστίδη, μια ελάχιστη τιμή μετά από όλα όσα έχει προσφέρει. Είχαμε την τιμή να συναντηθούμε, μετά από χρόνια ψυχρότητας με τον γιο του Φρίξου Παπαχρηστίδη, τον Βασίλη Παπαχρηστίδη, στην εκδήλωση που έγινε στις 4 Δεκεμβρίου στο Ευρωκοινοβούλιο όπου λάβαμε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης αθλητισμού για το 2019. Ήρθαμε κοντά και τον προσκαλέσαμε να μας τιμήσει με την παρουσία του στον 2ο Παπαχρηστίδειο Δρόμο. Υψηλός καλεσμένος στον αγώνα θα είναι και ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης Αντονί, Ζαν Υβ Σενάν, πόλης με την οποία έχουμε αδελφοποιηθεί και έχουμε θέσει ως στόχο την διεύρυνση των μεταξύ μας σχέσεων. Αποστολή από την Γαλλική πόλη Αντονί θα φιλοξενηθεί στο δήμο μας για πέντε μέρες και θα παραβρεθεί στον 2ο Παπαχρηστίδειο Δρόμο, θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου και θα επισκεφθεί τις κατασκηνώσεις αφού το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε σε αυτές παιδιά από την γαλλική πόλη, παιδιά που θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για το δήμο μας».

Κατερίνα Δράκου: Ο Δήμος Παγγαίου κάνει τεράστια προσπάθεια στον τομέα του αθλητισμού

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΟΚΑΚ Καβάλας Κατερίνα Δράκου παρουσίασε τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα δρόμου, τονίζοντας  ότι ο « 2ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος είναι ένα σπουδαίο γεγονός για το δήμο Παγγαίου, αναβαθμισμένο και σε συμμετοχές αλλά και σαν ποιότητα διοργάνωσης. Ο Δήμος Παγγαίου κάνει τεράστια προσπάθεια στον τομέα του αθλητισμού και για μας του κλασσικού αθλητισμού είναι σπουδαίο το γεγονός ότι φτιάχτηκε το πρώτο κομμάτι του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης και όπως γνωρίζουμε θα ολοκληρωθεί μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Εμείς, ως ΟΚΑΚ, υποσχεθήκαμε πρωταθλητές και τους φέραμε. Αν το ταρτάν ολοκληρωθεί θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Ελευθερούπολη».

Κλείνοντας η κ. Δράκου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής «καλούμε τους πολίτες της Ελευθερούπολης αλλά και όλους τους δημότες του Δήμου Παγγαίου να αγκαλιάσουν την εκδήλωση. Καλούμε τους μαθητές και μαθήτριες, τους πολίτες να συμμετέχουν και να μετατρέψουμε την διοργάνωση σε μια γιορτή αθλητισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019. Ο Δήμος Παγγαίου κατέχει επάξια τον τίτλο και στόχος μας είναι να γίνει θεσμός».