Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργανώθηκε με τη συνεργασία φορέων στο Κέντρο Επισκεπτών Νέστου στη Ν. Καρυά (που έχει παραχωρηθεί από το Δασαρχείο Καβάλας στον Δήμο Νέστου), στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 21ης Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.

Μαθητές από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων του Δήμου Νέστου είχαν την ευκαιρία, μέσα από ομιλίες υπαλλήλων του Δασαρχείου Καβάλας, προβολή διαφανειών, περιβαλλοντικά παιχνίδια και ξεναγήσεις στο περιφραγμένο δάσος του Νέστου, να κατανοήσουν βιωματικά την αξία των δασικών οικοσυστημάτων, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη φυτών και ζώων – εκ των οποίων κάποια είναι σπάνια ή και απειλούμενα με εξαφάνιση – και να αποκτήσουν έτσι μια βαθύτερη γνώση των διαδικασιών της φύσης. Επίσης, τονίστηκαν ιδιαίτερα η χρησιμότητα των δασών, η υποβάθμισή τους και η αξία της αειφορικής διαχείρισής τους, καθώς και η ανάγκη διαμόρφωσης οικολογικής συνείδησης από νεαρή ηλικία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Θ. Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του  Φορέα Διαχείρισης Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου κ. Π. Βαφείδης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Χρυσούπολης κ. Η. Νεδέλκος,  ο Διευθυντής Δασών Ν. Καβάλας κ. Ι. Καπετανγιάννης, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της  Αναπτυξιακής Νέστου Α.Ε. και της ΚΟΜΑΘ.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν με προγραμματισμένες ομιλίες – παρουσιάσεις από υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας, σε σχολεία της περιοχής της Π.Ε. Καβάλας.