Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δήμο Νέστου για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η αρχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018 στο σιντριβάνι του κυκλικού κόμβου της Χρυσούπολης, με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο να ανάβει τα φώτα της πόλης, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση με πυροτεχνήματα, σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων που φέτος έχουν τίτλο «Τα Χριστούγεννα της Παράδοσης» με πλήθος μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας να βρίσκονται στο κυκλικό κόμβο.

Η Φιλαρμονική του Δήμου υπό την επίβλεψη του δασκάλου κ. Ξανθόπουλου Θανάση περιδιάβηκε τους δρόμους της πόλης με χριστουγεννιάτικες μελωδίες καταλήγοντας στον κυκλικό κόμβο. Την σκυτάλη πήρε αμέσως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος με παραδοσιακά κάλαντα ενώ ακολούθησε η χορωδία των μαθητών του 1ου και 4ου Δ. Σ. Χρυσούπολης υπό την επίβλεψη της μουσικού κ. Χουρμουζιάδου Δέσποινας ενώ η Μπαντινάδα Ξάνθης, η μπάντα αφροβραζιλιάνικων κρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, ξεσήκωσε το κοινό με ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα!

Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: “Σήμερα, άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο μας και για ένα μήνα θα φροντίσουμε μικροί και μεγάλοι να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα της παράδοσης. Στόχος είναι να μείνουμε στην πόλη μας, να τονώσουμε την αγορά μας, να βρεθούμε και να ανταλλάξουμε ευχές, να γίνουμε όλοι παιδιά. Φέτος, οι γιορτές είναι αφιερωμένες στην παράδοση, γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια. Προτρέπουμε τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες να θυμίσουν στα παιδιά μας πόσο όμορφα ήταν και τα Χριστούγεννα των περασμένων εποχών, γιατί πραγματικά κάποια ήθη κι έθιμα πρέπει να διατηρηθούν ζωντανά, είναι οι αξίες που ενώνουν τις οικογένειες μας! Μη ξεχάσετε αυτές τις μέρες να είστε δίπλα στον συνάνθρωπο, στον συμπολίτη μας, προκειμένου να νιώσουμε όλοι καλύτερα. Ευχαριστίες ιδιαίτερες στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους εθελοντές, τα σχολεία του Δήμου, τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου, Σας εύχομαι από καρδιάς καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη, να είμαστε γεροί, ενωμένοι για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχει η χώρα μας».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου έδωσε το σύνθημα κι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση από μικρούς και μεγάλους για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου αλλά και του γενικότερου χριστουγεννιάτικου φωτισμού της πόλης. Ακολούθησαν βεγγαλικά γεμίζοντας τον ουρανό με χρώματα και λάμψη!

Οι ξυλοπόδαροι, η νεράιδα του παραμυθιού, τα ξωτικά και ο Άγιος Βασίλης οδήγησαν τον συγκεντρωμένο κόσμο στην πλατεία Παπανδρέου όπου υπήρχαν πολλές εκπλήξεις και στη φωτεινή λίμνη της πλατείας οι μικροί μας φίλοι άφησαν τα καραβάκια που κατασκεύασαν για 4η συνεχή χρονιά, στέλνοντας αμέτρητες ευχές!