Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

9ο Wood Water Wild Festival στην Παλιά Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το διήμερο 17 – 18 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το Wood Water Wild Festival, το οποίο έγινε πλέον θεσμός και συνεχίζει με πιο δυναμικό χαρακτήρα, λαμβάνοντας χώρα στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την πόλη της Καβάλας.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, δηλαδή ο δήμος Καβάλας, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και ο πολιτιστικός σύλλογος Παλιάς Καβάλας, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (15/6), καλώντας τους Καβαλιώτες να συμμετάσχουν δυναμικά στο ένατο Wood Water Wild Festival.

Η προβολή και η προώθηση των ορεινών περιοχών του δήμου Καβάλας, σκοπός και στόχος του WWWF

Όπως επισημάνθηκε σκοπός και στόχος του Wood Water Wild Festival, πέρα από τις ψυχαγωγικές διαστάσεις που έχει, είναι η προβολή και προώθηση των ορεινών περιοχών του δήμου Καβάλας, αλλά και μέσα από τη διοργάνωση και τη μεγάλη απήχηση του, να καταγράφεται ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών, που αναζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, πέραν του παραδοσιακού δίπτυχου «ήλιος και θάλασσα».

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης τόνισε ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί θεσμό για την πρώην δημοτική ενότητα Φιλίππων και από το δειλό ξεκίνημα το 2009, σήμερα πια προσελκύει πολύ κόσμο, στηρίζεται από πολίτες της Καβάλας και όχι μόνο, συμμετέχοντας στις πλούσιες δράσεις.

«Τίποτε δεν είναι τυχαίο, πίσω από αυτή τη διοργάνωση κρύβονται άνθρωποι, που βάζουν ιδέες και εθελοντισμό, αλλά και αγάπη για τον τόπο τους. Έδωσαν ορμή και ώθηση σε αυτή τη διοργάνωση και επικουρικά βοηθούν ο δήμος και η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”. Είναι ένα φεστιβάλ που αξίζει να στηρίζεται, ώστε να καταφέρνουμε να φέρνουμε κόσμο στην περιοχή μας και να δίνουμε τη δυνατότητα στους Καβαλιώτες να διασκεδάσουν. Πιστεύω ότι και η φετινή διοργάνωση θα γεμίσει τον κόσμο, που θα βρεθεί στην Παλιά Καβάλα», ανέφερε σχετικά ο κ. Καλανταρίδης.

Επαγγελματίες τουρισμού ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, έκανε λόγο για «μοναδικότητα» του Wood Water Wild Festival, συμπληρώνοντας ότι ο δήμος έχει πολλά φεστιβάλ στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά κανένα δεν έχει τις δράσεις της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που δείχνει τον δρόμο του εναλλακτικού τουρισμού. «Αναδεικνύουμε αυτό το φεστιβάλ, επειδή πολλοί επισκέπτες ενδιαφέρονται γι’ αυτό το είδος τουρισμού. Άλλωστε, στις εκθέσεις που πηγαίνουμε, με τελευταία αυτή της Αθήνας, πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού μας προσέγγισαν για να ρωτήσουν για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αμέσως τους συστήσαμε το Wood Water Wild Festival», είπε χαρακτηριστικά η Αναστασία Ιωσηφίδου.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παλιάς Καβάλας, Γιάννης Προμούσας, δήλωσε από την πλευρά του ότι ο σύλλογος πήρε αυτό το φεστιβάλ σε δύσκολους καιρούς στην πλάτη του, όμως την τελευταία διετία βοηθούν αποφασιστικά για τον εμπλουτισμό του ο δήμος και η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

”Φιλοσοφία μας είναι η συνεργασία, ο εθελοντισμός και η συλλογικότητα. Μπορεί να φαντάζουν εύκολα, όμως απαιτείται συντονισμός και ανιδιοτέλεια, τα οποία διαθέτουμε. Έχουμε μια εννιάχρονη ιστορία πίσω μας, που κάνει το Wood Water Wild Festival θεσμό. Το φεστιβάλ στηρίζεται στην εναλλακτικότητά του, αφού περιλαμβάνεται μια σειρά από δρώμενα, μουσικά, φιλοζωίας, γύρω από το περιβάλλον, τον αθλητισμό, με θεατρικά, εικαστικά εργαστήρια. Δίνουμε κίνητρο στον κόσμο να έρθει και να αποκομίσει πολλά οφέλη κι όχι να κάνει απλά μια βόλτα στην ύπαιθρο. Έχοντας εμπλουτίσει τόσο πολύ τα δρώμενα φέτος και δη τα μουσικά, θεωρώ ότι είναι το καλύτερο φεστιβάλ αυτού του είδους στην Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Προμούσας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...