Τους εθελοντές εκπαιδευτές και τους συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαίδευσης των μελών των Κ.Α.Π.Η. στην χρήση υπολογιστών, στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στη γνώση», βράβευσε την Παρασκευή (12/4), το Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Αλληλεγγύη Προσχολική Αγωγή» του δήμου Καβάλας, σε εκδήλωση που έγινε στη δημοτική βιβλιοθήκη.

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμος Τουλκίδης, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αγαπήθηκε πάρα πολύ από όλους όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό.

Εκπαιδεύτηκαν συνολικά 75 μέλη των Κ.Α.Π.Η. του δήμου Καβάλας, ενώ ακόμη 120 περιμένουν τους επόμενους κύκλους, ο πρώτος εκ των οποίων αρχίζει στις 6 Μαΐου

»Είναι ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να δώσει βασικές δεξιότητες υπολογιστών σε άτομα της τρίτης ηλικίας, το χρησιμοποιήσαμε για τα Κ.Α.Π.Η., καθώς ενισχύει τον άξονα της ενεργούς γήρανσης, χωρίς αποκλεισμούς. Εκπαιδεύσαμε 75 μέλη των Κ.Α.Π.Η. του δήμου Καβάλας, ακόμη 120 περιμένουν υπομονετικά τους επόμενους κύκλους, οι οποίοι θα έρθουν σύντομα, καθώς ο επόμενος αρχίζει στις 6 Μαΐου, αφού η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη. Έχουμε αναπτύξει ένα αυτόνομο βιώσιμο εθελοντικό σύστημα για την εκπαίδευση της τρίτης ηλικίας στους υπολογιστές. Η επόμενη κίνησή μας θα είναι να εντάξουμε σε αυτό και τον δήμο Καβάλας με την κοινωνική του πολιτική, αλλά και πολύ περισσότερο την κοινωνική εταιρική ευθύνη, μέσω των Επιμελητηρίων, για να μπορέσουν να ενισχύσουν τη δράση αυτή επιχειρηματίες, να δώσουν κίνητρα στους εθελοντές μας και να κάνουν το όλο σύστημα βιώσιμο στο διηνεκές», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Δήμος Τουλκίδης.