Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας «λευκού μπαστουνιού», η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (15/10) στη συμβολή των οδών Ερυθρού Σταυρού και Δαγκλή, όπου υπάρχουν τα συστήματα ηχητικής σήμανσης για τα άτομα με αναπηρία όρασης, την καθιερωμένη εκδήλωσή της, που έχει να κάνει με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Παράλληλα, έγινε και η παρουσίαση της εκπαιδεύτριας κινητικότητας, δεξιοτήτων και προσανατολισμού, Παναγιώτας Πάνου, η παρουσία της οποίας αναμένεται να δώσει μια ιδιαίτερη διάσταση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του συλλόγου προς τα μέλη του.

«Ενώνουμε τις φωνές μας για να φτάσουν στα κέντρα αποφάσεων, για να θυμίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν τα άτομα με προβλήματα όρασης στο αστικό περιβάλλον…»

«Όπως κάθε χρόνο είμαστε εδώ μαζί με τα μέλη μας, πιστοί στο ραντεβού μας για να θυμίσουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα δημιουργίας προσβάσιμων διαδρομών για τα άτομα με προβλήματα όρασης στην πόλη της Καβάλας. Για άλλη μια φορά ενώνουμε τις φωνές μας για να φτάσουν στα κέντρα αποφάσεων, για να θυμίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν τα άτομα με προβλήματα όρασης στο αστικό περιβάλλον της πόλης τους κι όχι μόνο. Πριν από μερικά χρόνια θυμίζαμε στην τοπική αυτοδιοίκηση για το τι είναι οι αγωγοί όδευσης τυφλών. Έχουμε πλέον ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Θεωρείται δεδομένο το ότι πρέπει να τοποθετούνται οι οδηγοί όδευσης τυφλών σε κάθε παρέμβαση που γίνεται μέσα στην πόλη», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας Μάκης Κρεμύδας.

«Η τεχνολογία προχωρά, μαζί της ακολουθούμε κι εμείς και ελπίζουμε η τοπική κοινωνία και η αυτοδιοίκηση να είναι δίπλα μας για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα»

«Είμαστε στο στάδιο της απαίτησης από την τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα άτομο με προβλήματα όρασης στο σπίτι του, να δοθούν όλα αυτά τα εχέγγυα που πρέπει να υπάρχουν σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, ώστε με ασφάλεια και αυτονομία να μπορεί ένα άτομο να κυκλοφορεί και να υπάρχουν σύγχρονα συστήματα ηχητικής σήμανσης στους φωτεινούς σηματοδότες όπως αυτά στον κόμβο της Ερυθρού με την Δαγκλή, να γεμίσει όλη η πόλη με αυτά τα συστήματα, που θα εξυπηρετούν με ασφάλεια και ενημέρωση για το που βρισκόμαστε και ποιος είναι ο επόμενος δρόμος που θα συναντήσουμε. Η τεχνολογία προχωρά, μαζί της ακολουθούμε κι εμείς και ελπίζουμε η τοπική κοινωνία και η αυτοδιοίκηση να είναι δίπλα μας για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάκης Κρεμύδας.

Στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι δήμαρχοι Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και Άρης Βέρρος.