Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Αθανάσιος Αθανασίου εξελέγη «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» στον δήμο Καβάλας με 26 ψήφους, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας (21-10-2019)

Οι υποψήφιοι ήταν τέσσερις. Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Αθανάσιος Αθανασίου, η δικηγόρος Μαγδαληνή Καρακατσάνη, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος (Τάσος) Κυριαζής και ο συνταξιούχος τραπεζικός Χαράλαμπος Τσαμπάζης.

Οι τέσσερις υποψήφιοι δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ο πρόεδρος του Σώματος περιορίστηκε στην ανάγνωση των βιογραφικών τους.

Συνολικά ψήφισαν 39 δημοτικοί σύμβουλοι και έλαβαν:

Αθανάσιος Αθανασίου 26

Μαγδαληνή Καρακατσάνη 11

Τάσος Κυριαζής 1

Χαράλαμπος Τσαμπάζης 0

Λευκό 1

Από την διαδικασία αποχώρησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Ποτόλιας, δηλώνοντας ότι διαφωνεί γενικά με τον θεσμό του Συνηγόρου του Δημότη και της Επιχείρησης.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε χωρίς να υπάρχουν φάκελοι και διακόπηκε κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» Άρη Βέρρου, ο οποίος επέμενε να δοθούν φάκελοι για να μπουν μέσα τα ψηφοδέλτια.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πεφάνης, για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη, χρειαζόταν τα 3/5 του συνόλου των παρισταμένων, δηλαδή 24 ψήφοι. Ο κ. Αθανασίου εκλέχθηκε με 2 επιπλέον.

Παρουσία του Γιώργου Καμίνη η συνεδρίαση

Παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ήταν ο βουλευτής Αθηνών και πρώην Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης στο σύντομο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε πάρα πολύ δύσκολο και βαρύ το αξίωμα του δημάρχου καθώς καθημερινά λογοδοτεί και πρέπει να αποδεικνύει ότι παράγει από θέληση. Την ίδια ώρα που καθημερινά ο πολίτης μπορεί να τον απασχολήσει και έχει τεράστια ευθύνη. Ο κ. Καμίνης υπενθύμισε ότι εξελέγη δήμαρχος στην 1/1/2011 και «αποστρατεύτηκε» το 2019, χαρακτηρίζοντας πάρα πολύ δύσκολα τα χρόνια της θητείας του, θεωρώντας όμως ότι ήταν μία μεγάλη πολιτική εμπειρία, προσφέροντας όσο μπορούσαν. Καταληκτικά σημείωσε ότι επιθυμία του είναι να τον λένε δήμαρχο κι όχι βουλευτή, ευχήθηκε καλή συνέχεια στο Σώμα, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχουν συναινέσεις και συνεργασίες λόγω της μεταρρύθμισης του Κλεισθένη που τη χαρακτήρισε μεγάλο πείραμα.

Η πρώην δήμαρχος κ. Τσανάκα τον χαρακτήρισε από τους καλύτερους δημάρχους, πρότυπο, σχολιάζοντας ότι όταν φεύγεις από δήμαρχος χαλαρώνεις. Με τη σειρά του ο κ. Μουριάδης, ως δήμαρχος, τον χαρακτήρισε ευπρόσδεκτο στην πόλη της Καβάλας.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πεφάνης καλωσόρισε την κ. Τσανάκα και τον κ. Κελαϊδάκη που επανέκαμψαν μετά από ιατρικές επεμβάσεις και ξεκίνησε τη διαδικασία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη.