Εξομαλύνθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με την επιστροφή των μαθητών του 7ου γυμνασίου και του 2ου λυκείου Καβάλας στο Παληό.

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας συνάντηση, στην οποία μετείχαν μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου γυμνασίου, μαθητές του 15μελους του εν λόγω σχολείου, ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., καθώς και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας της Π.Ε. Καβάλας.

Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι πολλοί μαθητές επέστρεφαν στο Παληό όρθιοι μέσα στα λεωφορεία, ενώ κάποιοι άλλοι έμεναν έξω από αυτά, αν τύχαινε να σχολάσουν νωρίτερα

Το πρόβλημα που συζητήθηκε, αφορούσε το ότι πολλά παιδιά επέστρεφαν στο Παληό μετά το σχολείο όρθια μέσα στο λεωφορείο, ενώ, όπως μας μετέφεραν γονείς, κάποιοι οδηγοί αρνούνταν να επιβιβάσουν μαθητές στα λεωφορεία, επειδή βρίσκονταν στη στάση για το Παληό νωρίτερα.

Όπως μας επισήμαναν με έμφαση οι γονείς αυτό ήταν κάτι αδικαιολόγητο, καθώς οι μαθητές φέρουν το μαθητικό δελτίο κι ως εκ τούτου δικαιούνται να ταξιδέψουν δωρεάν, από τη στιγμή μάλιστα που είχαν κάποιο κενό και άρα η επιστροφή τους θα έπρεπε να γίνεται νωρίτερα.

Σε ετοιμότητα και εγρήγορση οι γονείς, ώστε να κινητοποιηθούν δυναμικά στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα

Συνολικά από και προς τα δυο προαναφερθέντα σχολεία μετακινούνται από το Παληό περίπου 170 μαθητές.

Όπως μας μετέφερε μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου γυμνασίου, μετά τη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα (26/11), ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. ήταν θετικός ως προς την επίλυση του προβλήματος και πράγματι από τότε και μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει πλέον ομαλοποιηθεί, καθώς υποσχέθηκε όλα τα παιδιά να επιστρέφουν καθήμενα.

Παράλληλα, το μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων εξήρε τη στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το γεγονός ότι ήταν δίπλα τους στο αίτημα που εξέφρασαν, ενώ τόνισε ότι οι γονείς είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση, ώστε να κινητοποιηθούν δυναμικά στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα και επανεμφανιστεί το πρόβλημα το επόμενο χρονικό διάστημα.