Προβάδισμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, «βλέπει» για τον συνδυασμό «Ανάσα για τον Δήμο», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τη Δήμητρα Τσανάκα, Μπάμπης Δράκος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Δράκος υπογραμμίζει ότι το έργο που έχει διατελέσει η κ. Τσανάκα, η προσωπικότητά της, το νέο πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί, όσο και τα άτομα που απαρτίζουν το συνδυασμό «Ανάσα για τον Δήμο», αποτελούν τα συστατικά που θα οδηγήσουν τον συνδυασμό τους στη νίκη.

-Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, μια ανάσα πλέον πριν από την αναμέτρηση της 26ης Μαΐου. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το στοιχείο που θα κρίνει αυτήν την αναμέτρηση;

Θεωρώ ότι οι πολίτες του Δήμου Καβάλας έχουν κάνει ήδη την επιλογή τους. Οι συνδυασμοί έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, οι επικεφαλής των συνδυασμών έχουν ήδη λάβει μέρος σε δύο τηλεοπτικά debate, οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών έχουν δώσει το δικό τους προσωπικό αγώνα και οι δημότες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να κρίνουν, να συγκρίνουν  και να αποφασίσουν. Οι τελευταίες ημέρες είναι για όλους μας δύσκολες, καθώς κάθε εκλογική αναμέτρηση απαιτεί πολλές ώρες ενασχόλησης και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο με όλες μας τις δυνάμεις.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των συνδυασμών, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην υπάρξει νικητής από την πρώτη Κυριακή. Πως πιστεύετε ότι θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί τη δεύτερη Κυριακή; Υπάρχει κάποια προτίμηση από την πλευρά σας στην περίπτωση που ο συνδυασμός σας περάσει στη δεύτερη Κυριακή;

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το προβάδισμα με μεγάλη, θα έλεγα, διαφορά από το δεύτερο, για το συνδυασμό «Ανάσα για το Δήμο» της Δήμητρας Τσανάκα, την πρώτη Κυριακή. Όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη νίκη του συνδυασμού μας τη δεύτερη Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών, όποιος  και να είναι ο συσχετισμός.

Νομίζω ότι δεν θα ήταν πρέπον να κάνω δημόσια πρόβλεψη για το συνδυασμό που θα περάσει στο δεύτερο γύρο μαζί με την «Ανάσα για το Δήμο». Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, αντιμετωπίζουμε όλους τους συνδυασμούς και όλους τους επικεφαλής με τον ίδιο σεβασμό και πάντα με αξιοπρέπεια.

-Πως κρίνετε τον προεκλογικό αγώνα; Κινήθηκε σε πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού ή όχι;

Νομίζω ότι ήταν ένας καλός προεκλογικός αγώνας. Δεν υπήρξαν ακρότητες και αυτό τιμά όλους όσους έχουν εμπλακεί σε αυτόν. Θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσει μέχρι το τέλος. Ο κόσμος έχει τόσα πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά του, που το τελευταίο που χρειάζεται είναι ένας προεκλογικός αγώνας που δεν θα σέβεται το ύψιστο δικαίωμα που προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα και αποτελεί το θεμέλιο της δημοκρατίας, αυτό του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Και αυτό νομίζω ότι είναι κατανοητό σε όλους.

-Η επαφή σας με τους δημότες της Καβάλας όλα αυτά τα χρόνια είναι μεγάλη. Πόσο πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει αυτή στην εκλογή σας

Πράγματι ασχολούμαι με τα κοινά εδώ και πολλά χρόνια, μία ολόκληρη ζωή, τολμώ να πω και αισθάνομαι ότι οι συμπολίτες μου το γνωρίζουν και το εκτιμούν. Αυτό τουλάχιστον έχω εισπράξει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κάθε αποτέλεσμα δεκτό και σεβαστό.

-Το έργο της διοίκησης της κ. Τσανάκα, πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει στην απόφαση των πολιτών να στηρίξουν τον συνδυασμό σας;

Για κάθε διοίκηση παίζει σημαντικό ρόλο το έργο που έχει διατελέσει για την επανεκλογή της. Το έργο που έχει διατελέσει, αλλά και το νέο πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί, η προσωπικότητα της κ. Τσανάκα, όσο και τα άτομα που απαρτίζουν το συνδυασμό μας, αποτελούν τα συστατικά που θα μας οδηγήσουν στη νίκη. Είναι τέσσερις παράγοντες αλληλένδετοι, ο καθένας με τη δική του βαρύτητα.

-Η επόμενη τετραετία θεωρείτε ότι θα έχει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης ή θα κινηθεί και πάλι σε ένα σφιχτό οικονομικό πλαίσιο;

Θα ήταν λίγο ουτοπικό να πούμε ότι το οικονομικό πλαίσιο της χώρας μπορεί να αλλάξει από τη μία ημέρα στην άλλη. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με σοβαρότητα και όχι με παχιά λόγια. Η χώρα βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια και οι πολίτες αντιμετωπίζουν μία δύσκολη καθημερινότητα.

Ας μην ξεχνούμε ότι ένα μεγάλο μέρος της δημοσιονομικής δυσπραγίας το έχουν επωμιστεί οι Δήμοι,  με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι ένας παράγοντας που οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε υπόψη μας πριν τάξουμε «λαγούς με πετραχήλια».

Η «Ανάσα για το Δήμο» και η Δήμητρα Τσανάκα το γνωρίζει καλά αυτό, πατάει γερά στα πόδια της. Ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από λόγια και καταστάσεις. Η αλήθεια πολλές φορές είναι σκληρή, αλλά αποτελεί για εμάς την κινητήρια δύναμη και μας κάνει να μπορούμε να κοιτάμε κατάματα τους δημότες.

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει μόνο για ένα δήμο ξεχωριστά. Η ανάπτυξη ξεκινά από τις πρωτοβουλίες της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής και από εκεί και ύστερα οι Δήμοι καλούνται να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας.

-Όσον αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές ποια είναι η εκτίμησή σας, θα είναι μεγάλη ή μήπως «νικητής» θα είναι η αποχή;

Θέλω να πιστεύω ότι η αποχή δεν θα είναι ο μεγάλος νικητής και η συμμετοχή θα αυξηθεί. Εξάλλου ο νέος εκλογικός νόμος προβλέπει τη συμμετοχή των νέων άνω των 17 ετών και αυτό πιστεύω θα παίξει σημαντικό ρόλο.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να απευθύνετε στους πολίτες του δήμου Καβάλας ενόψει των εκλογών;

Θέλω να προτρέψω τους πολίτες να προσέλθουν  στις κάλπες και να μην λείψει κανείς. Το δικαίωμα της ψήφου είναι ο θεμελιώδης λίθος της δημοκρατίας. Είναι η δύναμη του πολίτη και είναι κουτό νομίζω να απαξιώνουμε την εκλογική διαδικασία και μετά να παραπονιόμαστε για την πορεία αυτού του τόπου.

Είμαι σίγουρος ότι ανάμεσα στο πλήθος των υποψηφίων σε αυτές τις τετραπλές εκλογές, υπάρχουν άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν  τον καθένα από εμάς, που μπορούμε να θεωρήσουμε ότι μπορούν να προσφέρουν  για ένα καλύτερο αύριο. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με την ψήφο μας.