Ο μηχανικός έργων υποδομής Κώστας Μπουμπούνας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο Τόπος της Ζωής μας», παρουσίασε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας (22/4) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, τον τρόπο για την άμεση αμφιδρόμηση του δρόμου στο παλιό νοσοκομείο.

Αρχικά, ο επικεφαλής του συνδυασμού Μάκης Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι από τις 27 Νοεμβρίου, λίγες μόλις μέρες μετά την κατάρρευση του τμήματος της γέφυρας, «Ο Τόπος της Ζωής μας» διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με ειδικούς, ώστε να παρουσιαστούν λύσεις για το μεγάλο  πρόβλημα που ανέκυψε.

«Κάνω έκκληση στη δήμαρχο Καβάλας να παρθεί σοβαρή απόφαση για να δοθεί λύση τώρα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις…»

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι ο δήμος Καβάλας άμεσα πρέπει να συνεργαστεί με την Εγνατία Οδό για τη λύση, η οποία επισημάναμε ότι είναι η αμφιδρόμηση. Πέρασαν έξι μήνες χωρίς λύση και αποτέλεσμα. Κάνω έκκληση στη δήμαρχο Καβάλας να παρθεί σοβαρή απόφαση (από το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας) για να δοθεί λύση τώρα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Ευτυχώς (η διοίκηση του δήμου) υιοθέτησε τη λύση της αμφιδρόμησης, υπάρχουν όμως τεχνικές διαφορές που πρέπει να ληφθούν υπόψη στο δημοτικό συμβούλιο. Εμείς παρουσιάζουμε την αμφιδρόμηση με λύσεις που έχει αποφασίσει η τεχνική μας ομάδα», ανέφερε σχετικά στην τοποθέτησή του ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Δεν χρειάζεται το γκρέμισμα του τοίχου του παλιού νοσοκομείου σύμφωνα με τον κ. Μπουμπούνα

Από τη μεριά του ο Κώστας Μπουμπούνας, τόνισε ότι «η διοίκηση του δήμου προτείνει το γκρέμισμα του τοίχου του παλιού νοσοκομείου για περίπου 100 μέτρα, για τη διαπλάτυνση του δρόμου. Εμείς αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς χωρίς να γίνει τίποτα, με μια εργοταξιακή σήμανση, κίτρινη διαγράμμιση, με «μάτια γάτας» και όλες τις προβλεπόμενες πινακίδες, ο δρόμος γίνεται διπλής κυκλοφορίας άμεσα, αφού γεμίσει με σκυρόδεμα η υφιστάμενη τάφρος. Δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα. Χρειάζεται πλάτος 3.25 για την έξοδο για να περνάει το λεωφορείο και 2.75 πλάτος στην είσοδο, καθώς δεν υπάρχει όχημα φαρδύτερο από 2.20 μέτρα, ενώ και το υφιστάμενο πεζοδρόμιο με πλάτος 1.30 μέτρα εξυπηρετεί τους πολίτες».

Τι προβλέπει η πρόταση του «Τόπου της Ζωής μας» για την κίνηση των οχημάτων

Άρα, συνολικά η πρόταση του κ. Μπουμπούνα προβλέπει στο ρεύμα εξόδου να κινούνται λεωφορεία, Ι.Χ. και μικρά φορτηγά και στην είσοδο Ι.Χ. και μικρά φορτηγά. Τα υπεραστικά λεωφορεία θα μπαίνουν στην πόλη μέσω της Σαππαίων και οι νταλίκες μόνο από τον από Άγιο Σίλα.

«Για αυτό που προτείνει η διοίκηση του δήμου για γκρέμισμα του τοίχου του παλιού νοσοκομείου για 100 μέτρα, δεν ξέρω τι άδειες θα απαιτηθούν, αν υπάρχει ιδιοκτησιακό κλπ. Για να γίνουν όλα αυτά δεν θα προλάβουν μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε σχετικά ο κ. Μπουμπούνας.

«Η πτώση της γέφυρας δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά συναίνεσης και συνεργασίας για το καλό της Καβάλας και των επισκεπτών…»

Καταληκτικά ο Μάκης Παπαδόπουλος σημείωσε: « Η λύση που προτείνουμε μπορεί να λειτουργήσει σε πολύ λίγες μέρες. Για αυτό που δεν έγινε έξι μήνες, δίνουμε εμείς η λύση πριν τη θερινή περίοδο. Μας προβληματίζει ο χρόνος και τα έξοδα που θα χρειαστούν αν γίνει αυτό που λέει η διοίκηση. Η πτώση της γέφυρας δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά συναίνεσης και συνεργασίας για το καλό της Καβάλας και των επισκεπτών. Να υιοθετήσουν την πρότασή μας και να τη συζητήσουν για λύση τώρα».