Δεν αποτελεί τμήμα του εθνικού ή του επαρχιακού οδικού δικτύου το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε μπροστά στο παλιό νοσοκομείο της πόλης, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος επικαλείται το με Α.Π. 02/8025/11-12-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας και το με Α.Π. ΔΟΥ/6128/7-12-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπου αναφέρεται ότι ουδέποτε χαρακτηρίστηκε, ή ζητήθηκε να χαρακτηριστεί ως τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου το γεφυρωμένο τμήμα της οδού Νυρεμβέργης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θ. Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά: «Πέρα και πάνω από τα ζητήματα της αλληλογραφίας που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα, το πιο σημαντικό ζήτημα το οποίο μας ενδιαφέρει και το οποίο αποτελεί μείζονα προτεραιότητα είναι η αναγκαιότητα της όσο το δυνατόν ταχύτερης αποκατάστασης της λειτουργίας του έργου και η διασφάλιση αφενός μεν της ασφάλειας των διερχομένων από το σημείο και αφετέρου η διευκόλυνση της κίνησης μέσα στην πόλη της Καβάλας».